fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #45: Cum măsurăm performanța în sustenabilitate prin ESG Risk Ratings

Sustainability School #45: Cum măsurăm performanța în sustenabilitate prin ESG Risk Ratings

Rolul companiilor în societate devine de la an la an tot mai complex și, dincolo de presiunea profitabilității, apar continuu noi responsabilități față de mediu și oameni, noi cerințe din partea stakeholderilor, în special a finanțatorilor și investitorilor.
Raportarea indicatorilor ESG (de mediu, social, guvernanță) a atras tot mai multă atenție în ultimii ani, iar astăzi reprezintă un element extrem de important, integrat în strategiile de business. Un catalizator important al acestui context îl reprezintă și peisajul legislativ european, aflat în continuă schimbare, ce are rolul de a spori gradul de asumare (accountability) al companiilor, dar și contribuția acestora la rezolvarea problemelor sociale și de mediu ale societății, prin dezvoltarea unor soluții profitabile.
În tot acest proces de transformare, cercetarea și rating-urile ESG aduc un plus de valoare, deoarece ajută la identificarea, înțelegerea și evaluarea impactului financiar al temelor ESG materiale (importante pentru o companie din perspectiva riscurilor) și a modului în care acestea pot avea un impact asupra performanței pe termen lung a organizației.
Astfel, cunoașterea ratingului ESG ajută managerii din companii să orienteze afacerea în direcția corectă, să atragă investițiile și să îmbunătățească transparența în dialogul cu acționarii.
La webinarul susținut de experții Sustainalytics ne-a fost oferită:
  • O privire de ansamblu asupra produsului reprezentativ Sustainalytics: cadrul de cercetare a evaluării de risc ESG, inclusiv ce măsoară și cum se calculează
  • O privire de ansamblu asupra felului în care este folosită pe piețele globale cercetarea în ESG, inclusiv motivele cercetării și abordările folosite
Despre vorbitori
Adelina Ciumau este Team Lead Consumer Focused Industries- Research Products, Sustainalytics Timișoara. Ea s-a alăturat echipei Sustainalytics în 2016 și s-a concentrat pe Sectorul Bunurilor de Consum. Ea supervizează analiza anuală a asupra a peste 600 de companii publice și private din sub-industriile bunurilor de larg consum cu viteză de rotație mare, inclusiv agricultură, industrie alimentară și retail. Împreună cu echipa ei, Adelina contribuie la produsul principal al Evaluării de Risc Sustainalytics, inclusiv la cercetarea pentru Sustainability Linked Loans și cazurile pre-IPO.
Karin Malmberg este director al echipei de consultanță clienți al Sustainalytics Londra. Din această poziție, ea conduce o echipă de consultanți care consiliază administratori de active, bănci și fonduri de pensii în eforturile lor de a aplica rezultatele cercetărilor și analizelor de ESG în procesele lor de investiții. Karin are peste 12 ani de experiență în investiții responsabile și sustenabile și face adesea prezentări pe diverse subiecte de ESG.
Morningstar Sustainalytics derulează activități de cercetare, colectare de date și analiză cu privire la performanța de mediu, socială și de guvernanță (ESG) pentru investitorii instituționali și companii. De peste 30 de ani, compania se concentrează pe livrarea de soluții inovative care le-au permis investitorilor instituționali să identifice, înțeleagă și gestioneze riscurile și oportunitățile din perspectiva ESG. Sustainalytics lucrează cu sute de companii cu intermediarii lor financiari pentru a-i ajuta să integreze sustenabilitatea în politicile, practicile și proiectele lor.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de:

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

[do_widget id=g5plus-posts-2]