Obiectivul 13: Combaterea schimbarilor climatice
Schimbarea climei este o realitate, fiind necesară luarea unor măsuri urgente pentru a limita impactul acesteia. Agenda 2030 propune și descifrarea cauzelor (antropice) în privința schimbării climei, însă, probabil cel mai important aspect rămâne să anticipăm problemele estimabile și să propunem soluții viabile pentru aceste situații. Efectele schimbării climatice se manifestă în toate domeniile vieții, incluzând aspectele de sănătate, de calitate a vieții și pierderea accelerată a biodiversității. Doar acțiunile coordonate la nivel global pot atenua consecințele și pot avea impact semnificativ în acest sens.
Îți mulțumim că vrei să contribui alături de organizația din care faci parte la acțiunea de combatere și adaptare la schimbările climatice în România.
Împreună vom lucra pentru a atinge până în anul 2030 țintele formulate de Organizația Națiunilor Unite pe acest domeniu, devenite acum și țintele noastre.
Ținte:
Consolidarea rezilienței și capacității de adaptare la riscurile legate de climă și dezastrele naturale
Integrarea măsurilor privind schimbările climatice în politici, strategii și planuri.
Îmbunătățirea educației, sensibilizării și capacităților umane și instituționale privind atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea, reducerea impactului și alertă timpurie.
Compania ta contribuie – prin activitatea sa de bază, prin programele interne sau proiectele pe care le susține – la una sau mai multe dintre aceste ținte?
Te așteptăm în cadrul grupului de lucru cu:
- exemple de bună practică, pentru a-i inspira și pe alții,
- lecții învățate, experiență și know-how
- propuneri de îmbunătățire sau completare a politicilor publice, care să favorizeze combaterea și adaptarea la schimbările climatice în România.
Astfel vom veni în sprijinul autorităților locale și al guvernului de a-și atinge propriile ținte.
Ținte ale autorităților publice:
Implementarea obligațiilor asumate de țările dezvoltate în cadrul Convenției Cadru a ONU privind Schimbările Climatice de a mobiliza împreună 100 de miliarde de dolari anual până în 2020 pentru nevoile țărilor în curs de dezvoltare.
Promovarea mecanismelor de crestere a capacitatii de planificare si management eficient in tarile mai putin dezvoltate, centrate inclusiv pe femei, tineri, si comunitati locale si marginalizate.
Despre Coaliția CRS
Coaliția România Sustenabilă este o inițiativă privată, apolitică, ce actionează – prin contribuția voluntară a membrilor săi instituționali și individuali, înscriși în grupurile de lucru tematice și regionale – ca interfață de consultare și dialog între:
pe fiecare dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD), în vederea implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă a României și a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, convenită la nivelul ONU și al UE. |
|