Enter your keyword

Înscrie-te

COALIȚIA ROMÂNIA SUSTENABILĂ – PRIMA PLATFORMĂ APOLITICĂ PENTRU DEZVOLTAREA DURABILĂ A ROMÂNIEI

Coaliția România Sustenabilă (CRS) este o inițiativă privată, apolitică, înființată de Ambasada Sustenabilității în România ca urmare a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă.

CRS înseamnă Dialog și Colaborare între autorități publice, mediu de afaceri, societate civilă și lideri de opinie. Rezultatul: proiecte integrate, ce vor contribui la dezvoltarea sustenabilă a României.

Companie

Companiile responsabile se diferențiază față de concurenții lor participând direct la implementarea strategiei naționale de dezvoltare durabilă, dialogând constant și lucrând la aceeași masă cu reprezentanții guvernului și experții din societatea civilă.

IMM

Impactul social și de mediu este generat la “firul ierbii” și de furnizorii marilor companii. Antreprenorii responsabili fac din procedurile de conformare un avantaj competitiv. Ceilalți recurg la compromisuri și ajung la riscuri operaționale.

ONG

Împreună, în Coaliția România Sustenabilă, dezvoltăm proiecte strategice la nivel național, atragem finanțările necesare și suntem o voce mult mai puternică atât în dialogul cu instituțiile statului, cât și în colaborarea cu finanțatorii privați.

Coaliția a fost înființată ca urmare a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă.

Principalele obiective ale CRS sunt următoarele:

  • Dezvoltarea unei baze coerente pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra dezvoltării durabile a României;
  • Dezvoltarea continuă a comunității de Membri (persoane juridice) și Voluntari (persoane fizice) implicați în Dezvoltarea Durabilă a României prin contribuția voluntară, individuală și colectivă;
  • Constituirea de Grupuri de lucru care contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), în cadrul cărora participanții redactează planuri de acțiune, generează soluții și programe care să conducă la atingerea țintelor asumate și implementează activitățile agreate, în intervalul 2020-2030;
  • Monitorizarea și comunicarea publică a evoluției României în direcția dezvoltării sustenabile.

Membri

Organizații responsabile (persoane juridice) din mediul de afaceri și societatea civilă, se înscriu în calitate de Membri.

Susținători

Specialiști (persoane fizice) din mediul diplomatic, academic, public sau presă, se înscriu în calitate de Susținători.

Despre noi

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) este arbitrul (corect) și antrenorul (performant) care promovează colaborarea între companiile responsabile, comunitățile implicate și instituțiile statului pentru o Românie Sustenabilă.

Coaliția România Sustenabilă (CRS) este principalul instrument de colaborare. Sub umbrela Coaliției, ASR aduce împreună companii responsabile, ONG-uri implicate și lideri de opinie activi din punct de vedere social, cei care sunt dispuși să trăiască și pentru generațiile viitoare.