Enter your keyword

Inscrie-te

COALITIA ROMANIA SUSTENABILA – PRIMA PLATFORMA APOLITICA PENTRU DEZVOLTAREA DURABILĂ A ROMANIEI

Coalitia Romania Sustenabila (CRS) este o initiativa privata, apolitica, infiintata de Ambasada Sustenabilitatii in Romania ca urmare a planului de implementare si monitorizare a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila.

CRS inseamna Dialog si Colaborare intre autoritati publice, mediu de afaceri, societate civila si lideri de opinie. Rezultatul: proiecte integrate, ce vor contribui la dezvoltarea sustenabila a Romaniei.

Companie

Companiile responsabile se diferentiaza fata de concurentii lor participand direct la implementarea strategiei nationale de dezvoltare durabila, dialogand constant si lucrand la aceeasi masa cu reprezentantii guvernului si expertii din societatea civila.

IMM

Impactul social si de mediu este generat la “firul ierbii” si de furnizorii marilor companii. Antreprenorii responsabili fac din procedurile de conformare un avantaj competitiv. Ceilalti recurg la compromisuri si ajung la riscuri operationale.

ONG

Impreuna, in Coalitia Romania Sustenabila, dezvoltam proiecte strategice la nivel national, atragem finantarile necesare si suntem o voce mult mai puternica atat in dialogul cu institutiile statului, cat si in colaborarea cu finantatorii privati.

Coalitia a fost infiintata ca urmare a planului de implementare si monitorizare a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila.

Principalele obiective ale CRS sunt urmatoarele:

  • Dezvoltarea unei baze coerente pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme care au impact asupra dezvoltarii durabile a Romaniei;
  • Dezvoltarea continua a comunitatii de Membri (persoane juridice) si Voluntari (persoane fizice) implicati in Dezvoltarea Sustenabila a Romaniei prin contributia voluntara, individuala si colectiva;
  • Constituirea de Grupuri de lucru care contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (ODS), in cadrul carora participantii redacteaza planuri de actiune, genereaza solutii si programe care sa conduca la atingerea tintelor asumate și implementeaza activitatile agreate, in intervalul 2020-2030;
  • Monitorizarea si comunicarea publica a evolutiei Romaniei in directia dezvoltarii sustenabile.

Membri

Organizatii responsabile (persoane juridice) din mediul de afaceri, societatea civila, mediul diplomatic, academic, sectorul public sau media se inscriu in calitate de Membri.

Susținători

Lideri de comunitati (persoane fizice) activi in mediul privat, societatea civila, mediul diplomatic, academic, sectorul public sau media, care lucreaza pentru generatiile viitoare devin Voluntari.

Despre noi

Ambasada Sustenabilitatii in Romania (ASR) este arbitrul (corect) si antrenorul (performant) care promoveaza colaborarea intre companiile responsabile, comunitatile implicate si institutiile statului pentru o Romanie Sustenabila.

Coalitia Romania Sustenabila (CRS) este principalul instrument de colaborare. Sub umbrela Coalitiei, ASR aduce impreuna companii responsabile, ONG-uri implicate si lideri de opinie activi din punct de vedere social, cei care sunt dispusi sa traiasca si pentru generatiile viitoare.