fbpx

Enter your keyword

Înscrie-te

Coaliția România Sustenabilă (CRS) este o inițiativă apolitică și privată, născută din dorința de a construi un cadru colaborativ voluntar. Aici, participanții individuali și colectivi din sectoarele public, privat și societatea civilă lucrează împreună pentru un scop comun: dezvoltarea sustenabilă a României, conform Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă 2030 și obiectivelor stabilite prin Agenda ONU 2030.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate, prin intermediul unui acord de colaborare încheiat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și lansat în cadrul unei conferințe de presă organizate pe data de 13 aprilie 2021, la Palatul Victoria.

Acționăm ca o platformă de dialog, colaborare și consultare, care facilitează implicarea directă și conștientă a tuturor celor interesați să contribuie la transformarea României într-un model de sustenabilitate și responsabilitate socială.

PRINCIPIILE CARE NE MOTIVEAZĂ

La CRS, credem că schimbarea înspre sustenabilitate vine din cooperare, deschidere și implicare voluntară. Ne dorim ca fiecare entitate care se alătură inițiativei noastre să fie ghidată de următoarele principii fundamentale:

Colaborare deschisă și dialog constructiv: Toți participanții din sectorul public, privat și societatea civilă contribuie la crearea unui mediu de lucru bazat pe transparență și parteneriate sustenabile.

Implicare voluntară: Orice organizație sau individ care se alătură CRS contribuie în mod voluntar, fie prin expertiză, resurse sau acțiuni, la identificarea și implementarea soluțiilor necesare.

Comunicare extinsă și informată: Prin crearea de canale eficiente de comunicare, ne asigurăm că toate părțile implicate au acces la informații relevante și că dialogul este constant și constructiv.

Transparență și responsabilitate publică: CRS monitorizează și raportează progresul României în direcția dezvoltării durabile, contribuind la evaluarea și ajustarea politicilor publice.

Aceste principii ne ghidează acțiunile și asigură că munca noastră contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

100 DE ORGANIZAȚII PARTE DIN CRS – DECEMBRIE 2021

O COMUNITATE CONSTRUITĂ DE PARTICIPANȚI, PENTRU NOI TOȚI

CRS este mai mult decât o platformă de colaborare. Ne propunem să oferim suport concret și oportunități reale participanților noștri, fie ei organizații sau indivizi, prin:

  1. Dezvoltarea comunității de participanți

Încurajăm adeziunea continuă a participanților din toate sectoarele societății, oferind acestora oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate dedicată sustenabilității. Organizăm sesiuni de formare și instruire în management sustenabil, pentru provoca un cadru de dialog menit să sprijine evoluția profesională și să deschidă noi perspective asupra mediului de afaceri din România, în contextul noului standard etic asumat prin Agenda ONU 2030.

  1. Constituirea grupurilor de lucru pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODS)

În vederea îndeplinirii efective a acestui scop comun, organizăm grupuri de lucru dedicate fiecărui ODS. Aceste grupuri sunt spațiul unde participanții își pot aduce aportul la elaborarea planurilor de acțiune, generând soluții și programe care să răspundă țintelor propuse la nivel național și global. Participarea într-un grup de lucru înseamnă implicare activă și o colaborare directă cu cei care împărtășesc aceleași obiective.

  1. Monitorizarea și raportarea progresului

Unul dintre obiectivele noastre principale este să monitorizăm constant progresul României în drumul către atingerea obiectivelor de sustenabilitate și să comunicăm public rezultatele. Astfel, participanții CRS contribuie direct la evaluarea și ajustarea politicilor publice, având un impact direct asupra deciziilor ce privesc dezvoltarea durabilă.

  1. Recunoașterea publică și creșterea vizibilității

Toți participanții primesc un certificat de Participant CRS, care le confirmă adeziunea și le permite utilizarea titlului în propria comunicare. De asemenea, profilul organizațiilor participante va fi vizibil pe site-ul CRS, conferindu-le recunoaștere publică. Participanții primesc un badge electronic pentru a-și comunica implicarea în CRS în mod vizibil.

  1. Acces la evenimente și resurse educaționale

Participanții CRS au acces la evenimentele publice organizate de Programul Coaliția România Sustenabilă, cum ar fi Sustainability Talks și Sustainability Ambassadors, și pot beneficia de resurse educaționale.

  1. Posibilitatea de a contribui la subiectele din agenda publică

Prin intermediul CRS, participanții au posibilitatea de a aduce în discuție teme importante pe agenda publică, în ceea ce privește politicile de sustenabilitate. Fie că este vorba de propuneri de schimbări legislative sau ajustări de politici, CRS oferă cadrul pentru a crea o legătură între nevoile din sectorul privat, public și societatea civilă.

  1. Networking și colaborare

Participarea la CRS oferă ocazia de a colabora direct cu alți profesioniști din diverse domenii, facilitând dezvoltarea de proiecte comune cu impact pe termen lung. Această colaborare aduce cu sine nu doar idei și soluții inovatoare, ci și acces la noi parteneriate cu impact direct asupra dezvoltării durabile a României.

  1. Consolidarea poziției și a imaginii publice

Implicarea activă în CRS oferă participanților o oportunitate de a-și consolida imaginea de organizație responsabilă social și de a-și întări poziția de susținător al unei dezvoltări sustenabile, devenind, astfel, vizibili în comunitatea de afaceri și societatea civilă.

ACTIVITATE COALIȚIE 2023

CUM TE POȚI IMPLICA

Orice organizație interesată să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a României poate alege să sprijine CRS, prin încheierea unui contract de sponsorizare fie prin intermediul formularului D177.

Participarea poate fi adaptată la nivelul tău de implicare și interesele specifice:

Alătură-te dialogului și împărtășește expertiza și cunoștințele tale: fii parte activă din comunitatea noastră. Implică-te în discuții, propune soluții și contribuie la realizarea proiectelor comune. Ai ocazia să îți aduci contribuția prin cunoștințele și experiența ta, participând la consultările și întâlnirile organizate de CRS.

Participă la evenimentele și sesiunile de informare: Fii la curent cu toate activitățile noastre și implică-te activ în dezbaterile și sesiunile de formare organizate de CRS și partenerii noștri.

CRS te invită să te alături acestei inițiative ambițioase și să faci parte dintr-o comunitate de oameni și organizații care cred în puterea colaborării pentru o Românie mai sustenabilă. Prin contribuția ta, putem transforma ideile în soluții concrete și putem influența schimbările necesare pentru viitorul nostru comun.

Completează formularul și fii parte din schimbare, alături de Coaliția România Sustenabilă!

Companie

Companiile responsabile se diferențiază față de concurenții lor participând direct la implementarea strategiei naționale de dezvoltare durabilă, dialogând constant și lucrând la aceeași masă cu reprezentanții guvernului și experții din societatea civilă.

IMM

Impactul social și de mediu este generat la “firul ierbii” și de furnizorii marilor companii. Antreprenorii responsabili fac din procedurile de conformare un avantaj competitiv. Ceilalți recurg la compromisuri și ajung la riscuri operaționale.

ONG

Împreună, în Coaliția România Sustenabilă, dezvoltăm proiecte strategice la nivel național, atragem finanțările necesare și suntem o voce mult mai puternică atât în dialogul cu instituțiile statului, cât și în colaborarea cu finanțatorii privați.