fbpx

Enter your keyword

DESPRE

Despre Ambasada Sustenabilității în România

Profil și Istoric

Despre organizație

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) este un ONG independent cu scop nelucrativ, nonprofit și apolitic. Lansată oficial în 2018, Ambasada este un program al Asociației Coaliția România Sustenabilă, inițiat după o idee a echipei The CSR Agency.

Organizația promovează modelul economic în care companiile, prin intermediul parteneriatelor, pot rezolva probleme sociale și de mediu fără a sacrifica eficiența economică și profitul.

Prin intermediul unor programe complementare, ASR creează cadrul de colaborare între companiile private, instituțiile statului, societatea civilă, comunitățile și cetățenii implicați pentru ca românii să trăiască într-un mediu sănătos, o societate echitabilă și prosperă.

Organizația este finanțată de Kaufland România – partener Fondator, Heidelberg Materials, Lidl România –  parteneri Platinum, și UniCredit Bank România – partener Silver.

Sunt alături de noi în acest efort Guvernul României prin Deparamenul pentru Dezvoltare Durabilă și peste 160 organizatii responsabile, sub umbrela programului Coaliția România Sustenabilă, program lansat și coordonat de ASR ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Direcții strategice

  • Alinierea politicilor publice la principiile și obiectivele dezvoltării sustenabile prin organizarea de dezbateri, întâlniri, grupuri de lucru, conferințe, sesiuni de feedback & evaluare
  • Facilitarea de oportunități de parteneriate, networking și schimb de experiență între profesioniștii din companii, ONG-uri și instituții publice
  • Furnizarea de instrumente și expertiză pentru transparența în afaceri și practici sustenabile
  • Evaluarea și monitorizarea progresului în direcția dezvoltării sustenabile la nivel național
  • Promovarea unor comportamente responsabile către publicul larg prin stimularea cererii de produse și servicii sustenabile

Repere importante

logo-ASR-900-clear