Enter your keyword

Partener Silver

BRD - Groupe Société Générale

Partener Silver

Flavia Popa, Secretar General BRD – Groupe Société Générale

Ne bucurăm să fim prima bancă care devine partener al programelor Ambasadei Sustenabilității.

Suntem în acest program pentru că știm că dezvoltarea economică nu mai poate fi concepută fără un progres în domeniul protejării mediului și al incluziunii sociale.

Avem misiunea, în calitate de bancheri, ca împreună cu clienții noștri să găsim soluții de finanțare inovative pentru a susține tranziția spre o dezvoltare economică sustenabilă și, în același timp, să integrăm cerințe diverse care vizează domenii precum stoparea schimbărilor climatice, incluziunea, diversitatea.

BRD – Groupe Société Générale este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor, și face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Ambiția noastră în calitate de bancher este să avem un rol important în construirea unor modele de dezvoltare economică mai ecologice și incluzive și care să permită apariția unor noi motoare de creștere sustenabilă.

Strategia noastră are 2 piloni principali de acțiune : schimbări climatice cu focus pe tranziția energetică și orașe durabile (mobilitate verde, economie circulară sau construcții durabile, etc).

De asemenea, avem 3 axe transversale: satisfactia și protectia clienților, etică și guvernanță și angajator responsabil.

Ca actor în societate, BRD dorește să învestească în noua generație și susținem cultura, educația, știința și tehnologia și proiectele de mediu și biodiversitate. Construim proiecte care cresc și dezvoltă o nouă generație și aduc valoare pe termen lung.

Sub această viziune a fost creată Fundația9, care coordonează platforma de jurnalism cultural Scena9, dar și centrul cultural Rezidenta BRD Scena9 din București și alte programe dedicate tinerei generații de creatori. În cultură, banca investește și în proiecte de muzică clasică și artă contemporană. În educație, BRD a creat Școala9, o platformă de jurnalism specializat, și sprijină programe care susțin un sistem de educație care să nu lase niciun copil în urmă.

BRD se implică și în zona tech și inovație, susținând echipe, competiții și laboratoare de robotică, cercetarea, antreprenoriatul inovator și comunitatea IT&C. In centrul acestei strategii se află platforma de jurnalism Mindcraft Stories.

În zona de mediu, BRD a creat Fondul BRD pentru Păduri, un program prin care banca se implică pentru a prezerva pădurile valoroase și a mări suprafața împădurită din România și în același timp construiesște programe de educație pentru ecologie și biodiversitate.

Toate programele băncii sunt construite având la bază o componentă puternică de voluntariat iar angajații se implică în cauze relevante, prin platforma www.ziuav.ro.

Obiective Prioritare