Enter your keyword

post

Sustainability School #37 – Guvernanța integrată – esențială pentru sustenabilitate

Natura, așteptările oamenilor și ale companiilor, tehnologia și politicile publice se schimbă mai repede decât oricând, dar nu toate se îndreaptă în direcția corectă. Riscurile cresc, deopotrivă și oportunitățile. Abordările convenționale asupra politicilor de guvernanță corporativă au o serie de limitări critice.  Unele dintre acestea subminează sistematic performanța companiilor, în vreme ce altele le împiedică să își atingă potențialul. A apărut un nou consens global asupra abordării guvernanței, care poate ajuta la evitarea acestor dificultăți: ISO 37000:2021, Ghidul de guvernanță al organizațiilor. 
Webinar a fost susținut de Dr. Alex Kravatski, vicepreședinte al Comitetului de lucru al standardului “ISO/TC309 Guvernanța organizațiilor” 

Participand la acest webinar am aflat:  

  • Evoluții cheie la intersecția dintre guvernanță și sustenabilitate; 
  • Trei probleme fundamentale legate de sustenabilitate pe care modelele de guvernanță clasice, pe modelul “business as usual” nu reușesc să le rezolve; 
  • O privire de ansamblu asupra ISO 37000:2021 – Ghid de guvernanță a organizațiilor, primul standard al unei bune guvernanțe;  
  • Exemple practice despre modul în care consiliile directoare și alte entități implicate în procesul de conducere pot contribui la eficientizarea procesului de management, la administrarea mai responsabilă și la un comportament mai etic al companiilor.

Despre vorbitor: Dr. Axel Kravatzky este vicepreședintele Comitetului de lucru al standardului “ISO/TC309 Guvernanța organizațiilor”, cel care a dezvoltat primul standard internațional de referință pentru buna guvernanță: “ISO 37000: 2021 Ghid pentru Guvernanța organizațiilor”, Axel a fost editorul principal al Standardului ISO 37000:2021 și în prezent este lider de proiect al standardului “ISO 37006 Indicatori ai guvernanței organizaționale eficiente”. 

Axel este și Managing Partner în cadrul Syntegra-ESG, companie ce consiliază și ajută liderii în procesul de dezvoltare, activare și amplificare a puterii brand-ului și a oamenilor pentru a avea un impact pozitiv asupra societății și a mediului înconjurător, păstrând intactă profitabilitatea.

Scurt preview

Înregistrarea integrală

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate: