fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #36 – Finanțări verzi, oportunitățile accesului la piețe de capital sustenabile

Sustainability School #36 – Finanțări verzi, oportunitățile accesului la piețe de capital sustenabile

În anul 2021, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 540 milioane de euro în România, din care 83% au fost aliniați la politica BERD de finanțare a Tranziției la Economia Verde.  
De la începutul cooperării, în 1993, BERD a investit în România peste 9,5 miliarde EUR în cadrul a 485 de proiecte, mobilizând astfel resurse financiare semnificative. BERD continuă să își dezvolte model său unic de afacere, ce combină investițiile, dialogul politic și consultanța pentru a promova tranziția ecologică. BERD este decisă să susțină România în tranziția ei către o economie cu emisii reduse de carbon și rezilientă din punct de vedere climatic, în concordanță cu agenda de finanțare sustenabilă a Uniunii Europene.  
Punerea la dispoziție de produse financiare care urmăresc obiective sustenabile din punctul de vedere al mediului reprezintă o modalitate eficientă de a orienta investițiile private către activități economice sustenabile. De asemenea, pe lângă mecanismele de finanțare pentru susținerea proiectelor verzi, oferite prin intermediul piețelor bancare și piețelor de instrumente financiare, investitorii instituționali interesați în plasarea disponibilităților financiare pe termen mediu și lung, vor juca și un rol important în realizarea ambițiilor de trecere la ceea ce înseamnă economia verde a UE. 

Participand la acest webinar, am aflat:  

  • Tendințe emergente în zona de ESG;  
  • Valorificarea setului de instrumente pentru finanțarea sustenabilă: green bonds (obligațiuni verzi), Sustainability Linked Bonds, social bonds (obligațiuni sociale) etc.  
  • Rolul Instituţiilor Financiare Internaţionale (IFI) în promovarea finanțărilor sustenabile. 

Scurt preview

Înregistrarea integrală

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate: