Enter your keyword

post

Sustainability School #36 – Finanțări verzi, oportunitățile accesului la piețe de capital sustenabile

În anul 2021, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 540 milioane de euro în România, din care 83% au fost aliniați la politica BERD de finanțare a Tranziției la Economia Verde.  
De la începutul cooperării, în 1993, BERD a investit în România peste 9,5 miliarde EUR în cadrul a 485 de proiecte, mobilizând astfel resurse financiare semnificative. BERD continuă să își dezvolte model său unic de afacere, ce combină investițiile, dialogul politic și consultanța pentru a promova tranziția ecologică. BERD este decisă să susțină România în tranziția ei către o economie cu emisii reduse de carbon și rezilientă din punct de vedere climatic, în concordanță cu agenda de finanțare sustenabilă a Uniunii Europene.  
Punerea la dispoziție de produse financiare care urmăresc obiective sustenabile din punctul de vedere al mediului reprezintă o modalitate eficientă de a orienta investițiile private către activități economice sustenabile. De asemenea, pe lângă mecanismele de finanțare pentru susținerea proiectelor verzi, oferite prin intermediul piețelor bancare și piețelor de instrumente financiare, investitorii instituționali interesați în plasarea disponibilităților financiare pe termen mediu și lung, vor juca și un rol important în realizarea ambițiilor de trecere la ceea ce înseamnă economia verde a UE. 

Participand la acest webinar, am aflat:  

  • Tendințe emergente în zona de ESG;  
  • Valorificarea setului de instrumente pentru finanțarea sustenabilă: green bonds (obligațiuni verzi), Sustainability Linked Bonds, social bonds (obligațiuni sociale) etc.  
  • Rolul Instituţiilor Financiare Internaţionale (IFI) în promovarea finanțărilor sustenabile. 

Scurt preview

Înregistrarea integrală

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educație în management sustenabil, susținut de Coca-Cola HBC România și dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România, prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru, sau ești voluntar, înscrie-te aici.

Dacă vrei să participi la cursurile viitoare și să ai acces la arhiva sesiunilor SustainAbility School, devino membru .

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy