fbpx

Enter your keyword

post

Zara încearcă să introducă elemente de sustenabilitate în magazinele din România

Zara încearcă să introducă elemente de sustenabilitate în magazinele din România

Brandul internațional de modă Zara își redeschide joi, 9 iunie, magazinul din City Park Mall Constanța, care conține elemente ce îmbină designul cu sustenabilitatea, prin intermediul tehnologiei.

Foto: Highlight ID/Unsplash

Mai exact, au fost diminuate efectele activității de zi cu zi din magazin prin montarea unui sistem de iluminat LED, setarea temperaturii ambientale, utilizarea temporizatorilor în consumul de apă și alte astfel de inovații sustenabile.

În plus, brandul comercializează articole Join Life din materiale biodegradabile, precum Modal, Tencel, Lyocell, bumbac bio, cașmir, in, iută, utilizând procese de fabricare cu un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător. Magazinul este dispus pe 2 niveluri și cu o suprafață comercială de peste 2600 mp, din totalul de 3190 mp.   

Pe de altă parte, la fiecare achiziție, clienții pot opta contra-cost pentru o sacoșă de hârtie sau una reutilizabilă, disponibilă pe două mărimi diferite – veniturile obținute din vânzarea acestora fiind investite integral în proiecte de sustenabilitate.

Zara spune că reciclează selectiv deșeurile și oferă clienților opțiunea de a dona articole de îmbrăcăminte în containerele Take Back instalate în magazin, program prin intermediul căruia au fost colectate și reciclate peste 33 de tone de textile numai în 2021, alături de Societatea Națională de Cruce Roșie Sector 6.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.