fbpx

Enter your keyword

post

Soluțiile IT&C ar putea ajuta la reducerea emisiilor de carbon din industrie cu 20% până în 2030

Soluțiile IT&C ar putea ajuta la reducerea emisiilor de carbon din industrie cu 20% până în 2030

Conform unui raport realizat de Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI), până în 2030, soluțiile IT&C pot contribui la reducerea emisiilor de carbon cu 20%, ceea ce reprezintă de 10 ori mai mult decât propriile emisii eliberate de această industrie. Huawei folosește astfel de soluții pentru a reduce emisiile de carbon contribuind, astfel la la strategia verde UE pentru o Europă neutră din punct de vedere climatic, potrivit unui anunț al companiei de tehnologie. 

Foto: Peter Werkman/Unsplash

Compania chineză a prezentat recent o așa-numită Cartă Albă, în care a explicat că își concentrează eforturile pe patru domenii cheie, precum reducerea emisiilor de carbon din infrastructura digitală existentă și în creștere, promovarea energiei regenerabile cu inovație pentru o eficiență mai mare, contribuția la o economie circulară și conservarea naturii cu ajutorul tehnologiei.

Totodată, Huawei spune că își ia angajamentul de a explora modelul economiei circulare pentru a reduce impactul asupra naturii și pentru a permite utilizarea și reciclarea eficientă a tuturor resurselor. 

De exemplu, folosind metoda de evaluare a ciclului mediu de viață (LCA), compania măsoară emisiile de carbon în fiecare etapă, pentru a îmbunătăți  eficiența energetică a produselor, alege materiale ecologice pentru proiectare și optimizează ambalajele, îmbunătățind durabilitatea acestora și prelungind durata de viață. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.