Enter your keyword

post

Soluțiile IT&C ar putea ajuta la reducerea emisiilor de carbon din industrie cu 20% până în 2030

Conform unui raport realizat de Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI), până în 2030, soluțiile IT&C pot contribui la reducerea emisiilor de carbon cu 20%, ceea ce reprezintă de 10 ori mai mult decât propriile emisii eliberate de această industrie. Huawei folosește astfel de soluții pentru a reduce emisiile de carbon contribuind, astfel la la strategia verde UE pentru o Europă neutră din punct de vedere climatic, potrivit unui anunț al companiei de tehnologie. 

Foto: Peter Werkman/Unsplash

Compania chineză a prezentat recent o așa-numită Cartă Albă, în care a explicat că își concentrează eforturile pe patru domenii cheie, precum reducerea emisiilor de carbon din infrastructura digitală existentă și în creștere, promovarea energiei regenerabile cu inovație pentru o eficiență mai mare, contribuția la o economie circulară și conservarea naturii cu ajutorul tehnologiei.

Totodată, Huawei spune că își ia angajamentul de a explora modelul economiei circulare pentru a reduce impactul asupra naturii și pentru a permite utilizarea și reciclarea eficientă a tuturor resurselor. 

De exemplu, folosind metoda de evaluare a ciclului mediu de viață (LCA), compania măsoară emisiile de carbon în fiecare etapă, pentru a îmbunătăți  eficiența energetică a produselor, alege materiale ecologice pentru proiectare și optimizează ambalajele, îmbunătățind durabilitatea acestora și prelungind durata de viață. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.