fbpx

Enter your keyword

post

SAP și Coldplay lansează o aplicație care ajută 5 milioane de fani să facă alegeri mai inteligente pentru planetă

SAP și Coldplay lansează o aplicație care ajută 5 milioane de fani să facă alegeri mai inteligente pentru planetă

SAP și Coldplay au lansat o aplicație specială pentru turnee, care măsoară emisiile de carbon ale fanilor când călătoresc spre și de la concertele live ale trupei, recompensându-i pe cei care aleg să utilizeze mijloace de transport cu emisii scăzute de carbon. Prin intermediul acestei aplicații, Coldplay va face livestreaming la unul dintre spectacolele lor susținute în Europa din cadrul turneului. 

Foto: SAP România

Aplicația „Music Of The Spheres” vine în completarea eforturilor Coldplay de a face concertele live cât mai sustenabile posibil din punct de vedere ecologic. Printre altele, aceasta oferă celor peste 5 milioane de fani care participă la turneele trupei informații relevante despre cum pot alege cele mai eficiente măsuri din punct de vedere ecologic în deplasările lor.  

Testată pentru prima dată la spectacolele din America Latină ale trupei, în martie și aprilie, a avut ca rezultat reducerea cu 50% a emisiilor de carbon în călătoriile participanților, comparativ cu cele ale fanilor de la ultimul turneu al trupei. 

Coldplay folosește, pe lângă alte soluții SAP, SAP Analytics Cloud pentru a obține informații despre amprenta de carbon cauzată de fanii care călătoresc, pe baza datelor înregistrate în aplicație, ceea ce va ajuta trupa să urmărească modul în care turneul compensează emisiile de carbon calculate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.