fbpx

Enter your keyword

post

Uniunea Europeană investește 1,8 miliarde de euro în proiecte tehnologice dedicate decarbonizării

Uniunea Europeană investește 1,8 miliarde de euro în proiecte tehnologice dedicate decarbonizării

Comisia Europeană a anunțat investiții totale de peste 1,8 miliarde de euro în 17 proiecte de tehnologie, care au potențialul ca împreună să prevină eliminarea în atmosferă a 136 de milioane de tone de dioxid de carbon în primii zece ani de funcționare, potrivit ESG Today.

Foto: Guillaume Perigois/Unsplash

Aceste proiecte sunt situate în Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Olanda, Norvegia, Polonia și Suedia. Granturile vor fi oferite prin intermediul Fondului de Inovare (Innovation Fund), unul dintre cele mai ample programe de acest tip din lume.

Granturile anunțate astăzi spriină businessuri inovatoare din întreaga Europă, pentru a dezvolta tehnologiile de ultimă generație de care avem nevoie pentru a fi lideri în tranziția verde. Fondul de Inovare este un instrument important, care ne ajută să scalăm inovațiile în hidrogen verde și în alte soluții gândit pentru industria europeană”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Proiectele finanțate în acest total de 1,8 miliarde de euro ar trebui să contribuie la eforturile de decarbonizare ale UE, printre care distribuția și utilizarea hidrogenului verde, transformarea deșeurilor în hidrogen, proiectele eoliene offshore, producția de module pentru panourile fotovoltaice, stocarea energiei , reciclare, captarea și stocarea carbonului, combustibilii sustenabili pentru aviație și biocombustibili avansați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.