Enter your keyword

post

Un total de 7,2 trilioane de dolari din valoarea companiilor listate la bursă este expus riscurilor de biodiversitate

Există o conștientizare tot mai mare că pierderea biodiversității prezintă un risc semnificativ pentru economia globală, dar totodată, există și o lipsă de claritate cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru corporații.

Studiul publicat de Theodor Cojoianu – University of Edinburgh Business School, Sergio Henrique Collaço de Carvalho – School of Geography and the Environment, Oxford University și Francisco Ascui – Center for eResearch and Digital Innovation, Federation University, University Drive, Mt Helen, Victoria, Australia, oferă o primă evaluare cantitativă a expunerii la riscul de biodiversitate în cadrul celor mai mari companii din lume, listate la bursă. Analiza a fost realizată pe un eșantion de 11.812 companii, din 2004 până în 2018.

Companiile au început să răspundă strategic la riscul de biodiversitate, 29% dintre ele adoptând o politică de biodiversitate până în 2018. Cu toate acestea, aproximativ 7,2 trilioane de dolari din valoarea totală a întreprinderilor rămân expuse riscului de biodiversitate negestionat.

Îngrijorător este faptul că dintre cele 637 companii expuse riscului de impact material asupra biodiversităţii, în 2018, 353 nu adoptaseră încă o politică de biodiversitate, reprezentând aprox. 55% dintre companiile la risc, după număr, și aprox. 36%, din valoarea totală de bursă a companiilor.

Această constatare demonstrează că există încă un risc semnificativ de biodiversitate negestionat în corporațiile din întreaga lume, la care companiile nu răspund încă strategic. Studiul complet poate fi regăsit aici.

Dr. Theodor Cojoianu este Profesor Asociat în Finanțe Sustenabile în cadrul Universității din Edinburgh. Munca lui Theodor, la intersecția dintre sustenabilitate, știința datelor și finanțe, se concentrează pe aplicarea metodelor inovatoare de cercetare în studiul problemelor dezvoltării durabile. 

Dr. Theodor Cojoianu a fost speaker în cadrul unui webinar de SustainAbility School, cu tema „Taxonomia verde sau măslinie? Implicații pentru România”. Webinarul este disponibil pentru membrii ASR, aici.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.