Enter your keyword

post

China, SUA și Europa se confruntă cu o serie periculoasă de valuri de căldură

O serie periculoasă de valuri de căldură a cuprins părți mari din China, Europa și SUA săptămâna aceasta, iar zeci de orașe se confruntă cu temperaturi din ce în ce mai ridicate în timpul acestui sezon de vară, potrivit The Guardian.

Foto: Edward He/Unsplash

Aproape 90 de orașe din estul și sudul Chinei au emis până acum avertismente cu privire la valurile de căldură. Meteorologii chinezi spun că în mai multe orașe temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius.

În Shanghai, autoritățile au avertizat populația de 25 de milioane de locuitori să se pregătească pentru temperaturi ieșite din comun. Din 1873 până acum, Shanghai a înregistrat doar 15 zile cu temperaturi de peste 15 grade Celsius.

 „Este prea cald pentru luna iulie. Aerul meu condiționat a stat pornit toată ziua și nu îndrăznesc să mă avânt la exterior, nici măcar în balcon”, a declarat Wang Ying, o locuitoare a orașului Shanghai, pentru publicația britanică.

Valurile de căldură au devenit un factor de mortalitate de patru ori mai mare din 1990 până în 2019, fiind înregistrate 26.800 de decese cauzate de temperaturi extreme în China în anul 2019, conform unui studiu publicat în Lancet. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.