fbpx

Enter your keyword

post

Ultragreens și Kaufland au inaugurat prima seră verticală din România

Ultragreens și Kaufland au inaugurat prima seră verticală din România

Producătorul de microplante și plante aromatice Ultragreens, cunoscut până acum drept Microgreens, a inaugurat prima seră destinată agirculturii verticale din România, într-un parteneriat conform căruia întreaga producție va fi achiziționată de Kaufland România, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Green Hub Kaufland by Ultragreens

Investiția Ultragreens pentru dezvoltarea așa-numitului Green Hub Kaufland by Ultragreens se ridică la 350.000 de euro, iar producția anuală se va ridica la 60 de tone.

În urmă cu 2 ani instalam primele Microsere în magazinele Kaufland din București, cu plante cultivate direct în incinta hypermarket-urilor – a fost primul nostru pas către agricultura urbană, hiper-localizată.  Am crezut mereu în soluțiile de tip indoor vertical farming ca fiind un răspuns la unele dintre cele mai mari probleme cu care populația se confruntă în momentul actual: nevoie de alimente fără pesticide, instabilitate alimentară, poluare, risipa resurselor. Am găsit în Kaufland partenerul ideal, alături de care inovăm aici, chiar la noi acasă, pentru o agricultură durabilă și sustenabilă, cu beneficiile unei alimentații sănătoase, pentru un viitor social responsabil”, a declarat Cristian Tudor, fondator Ultragreens.

Agricultura verticală este considerată mai sustenabilă pentru că utilizează mai puține resurse și suprafețe de teren reduse. În cazul primei sere din România, amprenta la sol este de 180 mp, în timp ce suprafața de cultivare este de 1.250 mp.

Totodată, necesarul de apă este cu 95% mai redus față de agricultura tradițională, iar ciclurile de producție variază între 10 și 20 de zile, fiind cultivate diferite game de salate, ridichi, broccoli sau chives, precum și plante aromatice, crescute în regim hidroponic.

Green Hub Kaufland by Ultragreens este pentru noi mai mult decât un proiect sustenabil. Este o nouă etapă în parteneriatul pe care îl avem deja cu Ultragreens, prin care extindem sortimentul de microsere și plante fresh din hipermarketurile Kaufland. Macrosera este dotată cu tehnologii de ultimă generație, eficiente energetic și propune un model de agricultură responsabilă, în acord cu standardele internaționale privind protejarea mediului. Producția va fi direcționată integral către 65 dintre magazinele noastre din România”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România și Republica Moldova.

Pentru dezvoltarea acestui parteneriat și a asigura un flux constant de plante proaspete în întreaga rețea de 157 de hipermarketuri, o a doua unitate Green Hub va fi construită în localitatea Turda de către Ultragreens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.