fbpx

Enter your keyword

post

Grecia: Sursele regenerabile au produs suficientă energie electrică pentru a acoperi întreg necesarul țării pentru prima dată în istorie

Grecia: Sursele regenerabile au produs suficientă energie electrică pentru a acoperi întreg necesarul țării pentru prima dată în istorie

Energia generată din surse regenerabile a atins nivelul la care acoperă întreg necesarul de energie electrică al țării pentru prima dată în istoria Greciei, potrivit Reuters.

Foto: Nicholas Doherty/Unsplash

Producția s-a menținut la acest nivel pentru câteva ore, săptămâna trecută, după cum a semnalat IPTO, compania care operează rețeaua de distribuție a grecilor.

Mai exact, IPTO spune că energia din surse regenerabile a acoperit 100% din necesarul de energie electrică al țării timp de cinci ore în ziua de vineri, 7 octombrie, ajungând la un nivel maxim de producție de 3.106 mWh.

Grecia se numără printre țările care vrea să-și reducă cât mai rapid dependența de gazul rusesc, ceea ce înseamnă energie regenerabilă, pe de-o parte, dar și repornirea unor capacități pe cărbune – o mutare motivată de securitatea energetică, dar care contravine dezideratului de decarbonizare și sustenabilitate.

Pentru primele opt luni din acest an, sursele fotovoltaice, eoliene și hidro au reprezentat 46% din mixul energetic al Greciei, în creștere de la 42% în aceeași perioadă a anului 2021. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.