Enter your keyword

post

Sustainability School #51: Sponsorizarea în lumina noilor modificări fiscale

Context:

La finalul lunii septembrie 2022, a fost publicat un nou ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea procedurii privind redirecționarea impozitului pe profit/venit în vederea efectuării de sponsorizări. Contribuția sectorului privat la dezvoltarea ONG-urilor poate să nu mai apară în situațiile financiare ca o cheltuială, deoarece sumele aferente sponsorizărilor pot fi redirecționate de către contribuabili după ce au fost deja plătite fie ca impozit pe profit, fie ca impozit pe veniturile micro-întreprinderilor. Modificarea va conduce astfel, la o creștere a sumelor de care pot beneficia organizațiile non-profit, în condițiile în care limitele aferente sponsorizărilor se utilizau doar parțial în sistemul anterior.

Participând la acest webinar, am aflat:

  • în ce condiții se aplică această soluție și anului fiscal 2021;
  • cum această modificare poate duce la parteneriate mai strânse, pe termen lung între companii și ONG-uri, la investiții cu impact pozitiv social și/sau de mediu, aliniate nevoilor și obiectivelor de sustenabilitate.

 

Despre vorbitori

Ioana Grindean, Consultant advocacy

Ioana are o vasta experiență în domeniul non-profit. Activitatea sa a dus la reușita adoptării unor măsuri esențiale pentru susținerea educației timpurii, precum Legea 201/2018 care prevede finanțarea de la bugetul Ministerului Educației, a serviciilor de educație timpurie, Legea 56/2019 care prevede trecerea treptată la obligativitatea grădiniței sau Legea 239/2020, care prevede credit fiscal pentru servicii de educație timpurie și o serie de stimulente pentru companiile care investesc în învățământul universitar și preuniversitar dual.

 

 

Ruxandra Jianu, Partener, Biriș Goran

Cu peste 21 de ani de experiență în consultanță fiscală și asistență în afaceri, Ruxandra s-a specializat în fuziuni și achiziții, restructurări complexe (atât la nivel național, cât și la nivel internațional), precum și asistență în cadrul inspecțiilor fiscale și litigiilor cu autoritățile fiscale. Ruxandra și-a început cariera în anul 2000 în cadrul PwC din București, apoi a fost Tax Partner în cadrul TPA Horwath Quintus și Tax Manager în cadrul Philip Morris Romania. În prezent, face parte din Comitetul Director al Task-Force-ului de fiscalitate din cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României, reprezentând acest Task-Force în grupul de lucru care consiliază Ministerul Finanțelor în ceea ce privește modificarea și modernizarea Codului Fiscal și a Codului de Procedură Fiscală.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri poți obține parola de la persoana de contact a organizației tale în cadrul Coaliției.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.