Enter your keyword

post

Spaniolii de la EDP Renewables încep producția de energie în cel mai mare parc solar plutitor din Europa, situat în Portugalia

Compania spaniolă EDP Renewables începe producția de energie electrică la cea mai mare centrală solară plutitoare aflată pe apa unui lac de acumulare a unui baraj, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: EDPR

Cel mai mare parc solar plutitor din Europa este localizat în regiunea Alqueva, pe lacul de acumulare al unui baraj. Acesta este al doilea parc solar plutitor construit în Portugalia după proiectul pilot al EDP în Alto Rabagão

 Energia produsă de această centrală electrică, cu aproximativ 12.000 de panouri fotovoltaice, va asigura peste 30% din consumul populației din această regiune din sudul Portugaliei. Totodată, în Alqueva, EDP planifică să instaleze până la 154 MW de capacitate regenerabilă într-un proiect hybrid.

Tehnologia solară plutitoare, în care EDP este un pionier global, reprezintă un salt înainte remarcabil în extinderea surselor regenerabile și în accelerarea procesului de decarbonizare. Strategia noastră de hibridizare, prin combinarea apei, soarelui, vântului și a stocării, este în mod clar o cale logică pentru creșterea producției de energie în care EDP va continua să investească. Alqueva este astăzi un exemplu de inovație și sustenabilitate pe care îl vom consolida în curând cu noul proiect câștigat la prima licitație solară plutitoare din Portugalia”, a declarat Miguel Stilwell d’Andrade, CEO al EDP.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.