Enter your keyword

post

Comisia Europeană: România și alte state membre se confruntă cu scăderea randamentului culturilor din cauza secetei

România, Franța, Spania, Portugalia și Italia se vor confrunta cu scăderea randamentului la hectar al culturilor agricole, pe fondul secetei, conform raportului „Seceta în Europa – iulie 2022”, publicat de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene.

Foto: Oleksandr Sushko/Unsplash

Într-o anumită măsură sunt afectate Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia și Croația. În Italia, bazinul fluviului Pad înregistrează cel mai înalt nivel de severitate a secetei, după cum arată aceeași sursă.

Analiza evoluției și a impactului secetei prelungite din UE arată că o parte îngrijorătoare a teritoriului este, în prezent, expusă secetei la niveluri de avertizare (46% din UE) și de alertă (11% din UE), asociate cu un deficit de umiditate a solului care cauzează stres plantelor.

Schimbările climatice sporesc riscul de secetă severă și de incendii de vegetație în întreaga lume. Centrul Comun de Cercetare pune știința și tehnologia în serviciul monitorizării schimbărilor climatice. Prin acest raport, înțelegem mai bine situația pentru a ne putea proteja pădurile, recoltele și apele. Stresul hidric și termic duce la scăderea randamentului culturilor față de previziunile anterioare deja negative pentru cereale și alte culture”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.