Enter your keyword

post

Managerul de active Vanguard lansează primul fond de impact din portofoliul său

Vanguard, unul dintre cei mai mari manageri de active din lume, a anunțat săptămâna aceasta lansarea Vanguard Baillie Gifford Global Positive Impact Stock Fund, primul său fond de impact axat pe investiții în acțiuni, prin care vrea să atragă clienți interesați de companii cu performanțe peste medie, care livrează în același timp și schimbări pozitive în societate, potrivit ESG Today.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

Noul fond a fost format printr-o reorganizare a fondului cunoscut drept Baillie Gifford Positive Change Equities Fund – care a fost lansat în 2017 pentru a investi în companii globale de creștere ce pot livra schimbări pozitive în societate. Acesta se axa pe zone precum incluziunea social, educație, mediu, necesarul de resurse, accesul la servicii medicale sau calitatea vieții.

Acum, Vanguard Baillie Gifford Global Positive Impact Stock Fund se va baza în continuare pe analiza fundamental a Baillie Gifford și va utiliza cadrul de lucru deja existent pentru a identifica oportunități în dreptul unor companii de creștere care livrează soluții pentru adresarea unor probleme globale. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.