fbpx

Enter your keyword

post

Sondaj: Aproape jumătate dintre americanii care au intrat în antreprenoriat în 2021 sunt de sex feminin

Sondaj: Aproape jumătate dintre americanii care au intrat în antreprenoriat în 2021 sunt de sex feminin

Femeile și minoritățile alimentează nou val de antreprenoriat înregistrat în SUA, în contextul în care aproape jumătate dintre americanii care au luat calea propriei afaceri în 2021 sunt de sex feminin, potrivit unui sondaj realizat de firma de resurse umane Gusto, citat de Bloomberg.

Foto: Arlington Research/Unsplash

Această evoluție reprezintă o creștere importantă în comparație cu anul 2019, când femeile reprezentau doar 28% dintre noii antreprenori. În aceeași perioadă, ponderea afro-americanilor s-a triplat, ajungând în 2021 la 9%.

Rezultatele sondajului au fost dublate de o serie de concluzii similare obținute de o cercetare a companiei de web hosting GoDaddy. Unul dintre factorii care a stat la baza acestei evoluții ar putea ține de responsabilitățile de creștere a copiilor. Concret, programul școlilor a fost perturbat de pandemie în ultimii doi ani, ceea ce i-a determinat pe tot mai mulți părinți să-și lanseze propria afacere, mai mult din necesitate. O mare parte dintre acești părinți sunt de sex feminin.

În ceea ce privește sondajul realizat de Gusto, la care au participat 2.646 de respondenți, motivele identificate pentru lansarea propriului business au fost următoarele: oportunități legate de pandemie (25%), temeri legate de situația financiară (24%), concediere (14%), experiență anterioară de business (12%), flexibilitate în ceea ce privește timpul disponibil pentru a avea grijă de copii (12%), partenerul de viață a fost concediat (4%), altele (9%).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.