fbpx

Enter your keyword

post

Comisia Europeană vrea ca UE să poată impună sancțiuni asupra partenerilor comerciali care nu respectă standardele legate de mediu sau pe cele care țin de drepturile angajatului

Comisia Europeană vrea ca UE să poată impună sancțiuni asupra partenerilor comerciali care nu respectă standardele legate de mediu sau pe cele care țin de drepturile angajatului

Comisia Europeană a propus oficial miercuri ca Uniunea Europeană să aibă puterea de a impune sancțiuni asupra viitorilor parteneri de comerț liber care nu respectă standardele comunității europene în ceea ce privește protecția mediului sau drepturile angajatului, potrivit Reuters.

Foto: Christian Lue/ Unsplash

Multe dintre acordurile comerciale pe care le are UE – precum cele cu Canada și Japonia – precum și cele în curs de negociere – precum cele cu Mexic și Chile – au deja astfel de prevederi de sustenabilitate.

Cu toate acestea, dialogul este prioritar în rezolvarea unor astfel de dispute, iar sancțiunile nu sunt o opțiune decât ca ultimă soluție.

Societatea civilă și europarlamentarii susțin deja de mai mult timp că standardele de protecția mediului și cele care țin de protecția angajatului ar trebui să stea în centrul strategiei de comerț a Uniunii Europene.

Valdis Dombrovskis, comisarul european pentru Comerț, a declarat în fața jurnaliștilor că primul acord comercial care ar trebui să includă noul sistem de sancțiuni la nivel de clauze ar putea fi cel cu Noua Zeelandă.

Propunerea Comisiei Europene a venit la două zile după ce 15 state membre i-au scris lui Dombrovskis pentru a-i cere să accelereze prezentarea unei concluzii în ceea ce privește acordurile comerciale, după ce blocul european a revizuit aceste prevederi timp de un an.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.