Credit Agricole, unul dintre cei mai mari creditori din Europa, țintește o reducere de 30% a emisiilor generate prin finanțarea sectorului de petrol și gaze naturale, până în 2030
Banca franceză Credit Agricole a anunțat săptămâna aceasta că vrea să reducă volumul de emisii de carbon generat prin finanțarea jucătorilor din sectorul de petrol și gaze, în timp ce accelerează creditarea proiectelor de energie regenerabilă, potrivit Reuters.

Foto: Chris LeBoutillier/Unsplash
Mutarea vine într-un moment în care sectorul bancar resimte presiunea investitorilor și a autorităților de reglementare cu privire la alinierea practicilor de business la țintele climatice globale, ceea ce înseamnă limitarea încălzirii globale sub pragul de 1,5 grade Celsius față de nivelul preindustrial, până în 2050.
Acum, Credit Agricole spune că se așteaptă ca nivelul de emisii generat în urma finanțărilor acordate de bancă în sectorul de petrol și gaze naturale să scadă cu 30% până în 2030, în timp ce volumul de emisii generat prin finanțarea sectorului auto ar trebui să se înjumătățească.
Până la finalul lui 2022, banca va prezenta țintele de finanțare pe care le are legat de decarbonizarea unor sectoare precum siderurgia, producția de ciment, dezvoltarea de clădiri comerciale și transporturi.
Mai mult, Credit Agricole vrea să investească mai mult în energie regenerabilă și să își crească portofoliul de credite cu 65% până în 2025, pentru a ajunge la un nivel echivalent cu finanțarea a 14 GW – ceea ce înseamnă suficientă energie pentru a alimenta 5 milioane de gospodării.
No Comments