Enter your keyword

post

Singapore se pregătește să împrumute 25 de miliarde de dolari prin obligațiuni „verzi”

Guvernul din Singapore a anunțat publicarea cadrului de lucru pentru obligațiuni „verzi”, ceea ce înseamnă că se apropie de lansarea programului de împrumuturi prin care îți va finanța tranziția energetică și prin care va începe dezvoltarea pieței finanțărilor sustenabile din țară, potrivit ESG Today.

Foto: Swapnil Bapat/Unsplash

Prima emisiune de obligațiuni „verzi” ar trebui să fie lansată în lunile următoare, în contextul în care guvernul a spus că vrea să folosească astfel de instrumente pentru a atrage 25 de miliarde de dolari până în 2030.

Fondurile obținute prin aceste emisiuni de obligațiuni vor fi utilizate pentru a finanța dezvoltările și investițiile care se încadrează în planul de tranziție energetică anunțat recent de guvern, așa-numitul Singapore Green Plan 2030.

Singapore s-a angajat să atingă ținte de mediu mai ambițioase decât cele asumate anterior. Spre exemplu, guvernul țintea să înjumătățească emisiile din țară până în 2050, iar acum vrea să atingă neutralitatea climatică „cât de repede se poate în a doua jumătate a secolului”.

Cadrul de lucru subliniază și categoriile eligibile pentru a finanța investiții în urma acestor emisiuni de obligațiuni, iar printre ele se numără energia regenerabilă, eficiența energetică, clădirile verzi, transportul curat, apa sustenabilă, managementul deșeurilor, prevenirea poluării, economia circulară sau conservarea biodiversității. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.