fbpx

Enter your keyword

post

Angajații au nevoie de tot mai mult sprijin din partea companiilor pentru a-și ocroti sănătatea mintală în contextul actual

Angajații au nevoie de tot mai mult sprijin din partea companiilor pentru a-și ocroti sănătatea mintală în contextul actual

Pandemia și toate ramificațiile sale au avut impact asupra stării de sănătate mintală a oamenilor din întreaga lume, iar companiile trebuie să se pregătească să-și sprijine angajații, în contextul în care pandemia a fost urmată de războiul din Ucraina și traumele se adună.

Foto: Nik Shuliahin/Unsplash

Spre exemplu, trei din zece americani au apelat la programele de sprijin oferite de companiile din care fac parte sau plănuiesc să o facă, într-un moment în care traumele generate de pandemie și de război au fost amplificate de atacurile armate din SUA care au șocat o lume întreagă în ultimele săptămâni, conform unui sondaj Morning Consult, citat de Bloomberg, la care au participat 2.226 de adulți activi în câmpul muncii. 

Totodată, un sondaj realizat de International Foundation of Employee Benefit Plans arată că în general sub 10% dintre angajați apelează la programele de sprijin oferite de companii angajaților, însă nivelul a crescut cu câteva procente în timpul pandemiei.

Cu toate acestea, datele citate de publicația americană arată că angajatorii ar putea face mai multe. O treime dintre angajații care lucrează într-o companie ce oferă un astfel de program de sprijin sau într-una care oferă asigurare pentru servicii medicale adresate sănătății mintale consideră că angajatorul nu face eforturi destul de mari. Nemulțumirea este de două ori mai mare în cazul celor care lucrează în companii ce nu acoperă în niciun fel sănătatea mintală. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.