Enter your keyword

post

Reţeaua de mobilitate Autonom Services a primit o finanţare în valoare de 15 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru extinderea flotei de maşini electrice şi hibride

Autonom Services, reţea de mobilitate controlată de fraţii Marius şi Dan Ştefan, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a obţinut o finanţare de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru extinderea flotei de maşini electrice şi hibride.

„Este prima dată când BEI acordă un sprijin financiar unei companii de mobilitate din România şi este prima investiţie pe care BEI o acordă Autonom Group. Această iniţiativă va permite celui mai mare furnizor de servicii de mobilitate din România să achiziţioneze 895 de vehicule electrice şi hibride”, se arată într-un raport de la Bursă.

Închirierea vehiculelor cu emisii reduse de carbon va ajuta utilizatorii persoane juridice să îşi optimizeze costurile şi să îşi reducă amprenta de carbon, menţionează conducerea Autonom în document. Totodată, investiţia va sprijini reducerea emisiilor, poluării şi a zgomotului generat de maşinile oferite spre închiriere.

Noul parteneriat dintre Banca Europeană de Investiţii şi Autonom va permite creşterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice şi a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile locale, susţinând tranziţia către energie „verde” din România.

În primele şase luni din 2022, Autonom Services a avut venituri de 239 de milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi un profit net de 17,8 milioane de lei, cu 42% peste nivelul din S1/2021. Activele totale s-au majorat cu 38% la 1,26 miliarde de lei.

Tot în S1/2022, compania a achiziţionat şi integrat Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), divizia de leasing operaţional a Grupului Ţiriac. Astfel, Autonom a depăşit pragul de 11.000 de maşini externalizate.

Obligaţiunile Autonom sunt listate la BVB sub simbolurile AUT24E şi AUT26E, compania atrăgând anul trecut 48 de milioane de euro în cel mai mare plasament privat de obligaţiuni al unei companii antreprenoriale.