fbpx

Enter your keyword

post

Doar în Marea Britanie au existat peste 5.000 de zboruri comerciale fără pasageri din 2019 până azi

Doar în Marea Britanie au existat peste 5.000 de zboruri comerciale fără pasageri din 2019 până azi

Peste 5.000 de zboruri comerciale fără niciun pasager au aterizat sau au decolat în Marea Britanie din 2019 până azi, după cum arată o dezvăluire fără precedent a publicației The Guardian.

Foto: Philip Myrtorp/Unsplash

Mai mult, în aceeași perioadă au existat circa 35.000 de zboruri comerciale care au decolat cu mai puțin de 10% din capacitate ocupată, potrivit unei analize realizate de Autoritatea pentru Aviație Civilă (CAA). Asta înseamnă că în total au existat 40.000 de „zboruri fantomă”.

Spre exemplu, în timpul pandemiei de Covid-19 a existat un trimestru în care au fost operate 62 de zboruri fără pasageri dinspre aeroportul din Luton spre Polonia, în timp ce în alt trimestru au fost operate 663 de zboruri aproape fără pasageri pe ruta Marea Britanie-SUA.

Călătoriile cu avionul generează pe oră mai multe emisii de carbon decât orice altă activitate destinată publicului. Nu este clar la acest moment de ce au fost operate aceste „zboruri fantomă”.

Activiștii de mediu au etichetat dezvăluirile The Guardian drept „șocante” și au semnalat că este nevoie de o taxă suplimentară pe combustibilul de aviație. Totodată, activiștii de mediu consideră că proiectele de extindere a aeroporturilor ar trebui revizuite. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.