fbpx

Enter your keyword

post

Administrația Biden vrea eradicarea foametei din SUA până în 2030

Administrația Biden vrea eradicarea foametei din SUA până în 2030

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri că țintește eradicarea foametei din Statele Unite până la finele acestui deceniu și a prezentat un plan guvernamental în timpul primei conferințe pe teme de sănătate și nutriție pe care a organizat-o Casa Albă în ultimii 50 de ani, potrivit New York Times.

Foto: Joshua Sukoff/Unsplash

La această conferință au participat sute de politicieni, activiști, fermieri și lideri de business, într-un moment în care inflația face ravagii în Statele Unite, prețurile alimentelor cresc, iar cozile de la băncile de alimente sunt din ce în ce mai lungi.

În orice țară din lume, în orice stat din această țară, indiferent de diferențele noastre, dacă un părinte nu-și poate hrăni copilul nu mai contează nimic altceva pentru acel părinte”, a spus președintele Joe Biden în discursul adresat invitaților la conferință.

Planul anunțat de Casa Albă se bazează pe angajamente totale de 8 miliarde de dolari din partea sectorului privat, dintre care jumătate reprezintă fonduri ce vor fi alocate de organizații caritabile a căror misiune este accesul populației la alimente sănătoase.

Sumele alocate de sectorul privat vor veni de la unele dintre cele mai mari corporații din SUA, printre care Google, Tyson Foods și Walgreens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.