Enter your keyword

post

Studiu: Stabilirea unei legături între remunerația executivilor și obiectivele de mediu nu s-a dovedit a fi o măsură prea eficientă până acum

Mai multe companii mari din SUA au decis să stabilească o legătură între remunerația executivilor și progresul acestora în ceea ce privește atingerea țintelor climatice, însă această măsură nu a avut efecte semnificative în prea multe cazuri, după cum arată un studiu realizat de grupul de activiști As You Sow.

Foto: Ben Rosett/Unsplash

Studiul a analizat modul în care această măsură a funcționat la 47 de companii mari listate pe bursa americană, iar rezultatele arată că o singură companie a inclus ținte categorice referitoare la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dintre companiile analizate, încă patru emitenți au stabilit diferite praguri, însă niciunul dintre aceștia nu a fost foarte strict în privința reducerii emisiilor.

Autorii studiului notează că anumite companii încearcă doar să arate bine în fața investitorilor folosind un limbaj vag cu privire la măsurile pe care le implementează și la modul cum acestea se reflectă în remunerația executivilor.

Avem îngrijorări cu privire la modul în care această măsură este implementată și credem că în acest mod nu va duce la reducerea emisiilor”, a explicat Melissa Walton, cercetător asociat în cadrul As You Sow.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.