Republica Moldova vrea să reducă nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră cu 70% până în 2030
Republica Moldova va încerca să reducă nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră din țară cu 70% până în 2030, în linie cu Acordul de la Paris, conform declarațiilor vicepremierului Nicu Popescu, citat de site-ul Deschide.md, o platformă susținută de guvernul de la Chișinău.

Foto: Sasha Pleshco/Unsplash
„Ne așteaptă o cooperare dinamică cu Uniunea Europeană în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în diverse sectoare. Avansăm împreună pe această cale prin intermediul proiectelor EU4Environment, EU4Climate și a oportunităților oferite de Acordul de Asociere. Un mediu mai curat pentru fiecare cetățean este rezultatul tangibil urmărit de activitățile desfășurate în comun cu Uniunea Europeană”.
Declarațiile reprezentantului guvernului vin în contextul în Săptămânii Verzi Europene. El a mai spus că problemele de mediu nu se limitează la granițele unei singure țări și că toate statele trebuie să coopereze pentru conservarea biodiversității și pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Verzi Europene sunt menite să ne inspire – pe noi în calitate de Guverne ale statelor lumii și pe fiecare în parte în calitate de locuitori ai acestei planete pentru a acționa mai decisiv în vederea promovării unui stil de viață sustenabil. Alături de echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu toți colegii din Guvern din care fac parte – suntem cu toții ferm dedicați acțiunilor de protejare a naturii”.
În martie 2022, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. În luna mai, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a salutat cererea și a semnalat că UE trebuie să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare.
No Comments