fbpx

Enter your keyword

post

Acționarii marilor corporații încep să ceară audit pe drepturi civile pentru a analiza modul în care acestea contribuie la inegalitate

Acționarii marilor corporații încep să ceară audit pe drepturi civile pentru a analiza modul în care acestea contribuie la inegalitate

McDonald`s Corp a anunțat că a declanșat demersul pentru a contracta un furnizor extern în vederea realizării unui audit cu privire la modul în care compania contribuie la adâncirea inegalităților, după ce investitorii lanțului de restaurante fast-food au sprijinit recent propunerea unui grup de acționari referitoare la un audit pe drepturi civile, potrivit Bloomberg.

Foto: Visual Karsa/Unsplash

Vrem să oferim oportunități echitabile pentru angajații, francizații și furnizorii noștri. (…) În timp ce ne mândrim cu progresul nostru, eforturile noastre sunt constante și vom continua să ne concentrăm pe acțiuni care au impact semnificativ. În linie cu aceste eforturi, am intrat în legătură cu un terț care va realiza o astfel de analiză”, a transmis compania.

Nu este clar dacă această analiză va duce la auditul amplu pe care l-au cerut acționarii prin rezoluția care a trecut săptămâna trecută cu 55% din voturi. În cazul unui audit, compania-mamă ar trebui să adune informații de la toate locațiile francizaților, precum și de la clienți și furnizori, pentru a măsura cu adevărat modul în care practicile de business ale lanțului de restaurante fast-food contribuie la adâncirea unor inegalități socială sau de rasă.

Circa 95% din toate locațiile McDonald`s funcționează în regim de franciză și au proprii angajați, ceea ce înseamnă că fiecare francizat ia propriile decizii cu privire la resursele umane.

Din ce în ce mai mult companii mari se confruntă cu presiunea investitorilor pe diferite teme de mediu, sociale sau de guvernanță. Spre exemplu, retailerul de bricolaj Lowe Home Improvement trebuie să realizeze un audit cu privire la decalajul salarial în funcție de gen și în funcție de rasă la nivelul lanțului de magazine.

Recent, acționarii Home Depot au votat în favoarea unui audit cu privire la modul în care compania influențează inegalitatea în funcție de rasă. La fel ca în cazul McDonald`s, directorii Lowe și Home Depot au recomandat ca acționarii să voteze împotriva acestor propuneri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.