fbpx

Enter your keyword

post

Emmanuel Macron și Michael Bloomberg vor o platformă deschisă pentru monitorizarea acțiunilor climatice ale mediului de business

Emmanuel Macron și Michael Bloomberg vor o platformă deschisă pentru monitorizarea acțiunilor climatice ale mediului de business

Președintele francez Emmanuel Macron și Michael Bloomberg, trimisul special al Națiunilor Unite pe probleme de Mediu, au anunțat vineri crearea unei comisii care va lucra la o platformă deschisă în vederea îmbunătățirii transparenței din monitorizarea acțiunilor climatice ale mediului de business, potrivit agenției de presă Reuters.

Foto: Li-An Lim/Unsplash

„Lipsa informațiilor standardizate și accesibile limitează puterea piețelor și a publicului de a lupta cu schimbările climatice”, a declarat președinția Franței într-o declarație publică.

Din ce în ce mai mulți lideri politici și de business sunt de acord cu privire la nevoia de mai multă transparență în acest sens, într-un moment în care activiștii de mediu acuză tot mai multe companii de greenwashing, pe fondul unor programe anunțate cu mult fast, dar care nu au un impact real semnificativ.

„Liderii din sectorul privat și-au asumat angajamente curajoase în lupta cu schimbările climatice, dar de multe ori mâinile lor sunt legate din cauza lipsei de acces la date precise”, a declarat miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al orașului New York.

Noua comisie ar trebui să aducă la aceeași masă organizații internaționale, autorități de reglementare, legiuitori și furnizori de date. Toți vor lucra pentru a lansa o platformă de tip open-data, care va colecta și standardiza datele cu privire la tranziția către neutralitate climatică în sectorul privat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.