Enter your keyword

post

Germania împrumută încă 4 miliarde de euro prin obligațiuni guvernamentale „verzi” și vrea să dezvolte mai mult piețele financiare în această direcție

Guvernul din Germania a reușit să atragă încă 4 miliarde de euro prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni guvernamentale „verzi”, iar fondurile vor fi utilizate pentru a sprijini investiții și dezvoltări legate de tranziția către neutralitate climatică, potrivit ESG Today.

Foto: Ibrahim Boran/Unsplash

Recent, ministrul de Finanțe al țării a subliniat dorința Germaniei de a dezvolta mai mult piața finanțărilor sustenabile. Până acum, cea mai mare economie europeană a fost cel mai activ emitent de obligațiuni guvernamentale „verzi” și a atras în total 30 de miliarde de euro din 2020 până azi.

Prima astfel de mutare a fost realizată în 2020, când a atras 6,5 miliarde de euro printr-o emisiune de obligațiuni „verzi” pe zece ani. La acel moment, Germania a lansat conceptul de „obligațiuni gemene”, ceea ce înseamnă alinierea caracteristicilor acestui instrument financiar cu cele tradiționale.

Acum, obligațiunile „verzi” cu scadența la 30 de ani se tranzacționează la un yield de 1,42%, cu două puncte de bază mai mult decât obligațiunile tradiționale cu scadența la 30 de ani ale Germaniei.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.