Enter your keyword

post

Raiffeisen Bank a plasat cu succes a treia emisiune de obligațiuni verzi. Banca a atras 525 mil. lei pe cinci ani

Raiffeisen Bank a plasat cu succes a treia emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 525 mil. lei, reprezentând a doua serie de obligațiuni senior nepreferențiale, conform unui anunț oficial al băncii.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

Emisiunea de obligațiuni a fost adresată investitorilor instituționali, iar cei 525 mil. lei au fost atrași pe o perioadă de cinci ani, cu un cupon anual fix de 8,927%, care se situează la aproximativ 0,95 p.p peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă cu aceeaşi maturitate.

Fondurile atrase prin aceste emisiuni de obligaţiuni vor fi direcţionate în proiecte verzi care respectă criteriile de eligibilitate definite în noul Cadru pentru Obligaţiuni Sustenabile lansat de banca în luna aprilie a acestui an. Pe lângă finanţările de clădiri verzi, care până în prezent au constituit cea mai mare parte din portofoliul nostru de credite verzi, pentru viitor ne aşteptăm la o dezvoltare mai accelerată a finanţărilor în zona de energie regenerabilă, agricultură sustenabilă şi economie circulară” a explicat Romulus Mircea, director executiv pentru Managementul Activelor şi Pasivelor la Raiffeisen Bank.

Cererea totală s-a ridicat la peste 550 mil. lei, iar emisiunea de obligațiuni a fost suprasubscrisă de 1,85 ori față de suma anunțată inițial. Acestea vor fi listate atât pe bursa din Luxemburg, cât și pe Bursa de la București. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.