fbpx

Enter your keyword

post

Piața fondurilor care investesc pe criterii ESG a ajuns la peste 350 mld. de dolari în 2021, după ce a crescut de patru ori în trei ani

Piața fondurilor care investesc pe criterii ESG a ajuns la peste 350 mld. de dolari în 2021, după ce a crescut de patru ori în trei ani

Piața fondurilor de investiții care administrează plasamentele în funcție de criterii ESG a ajuns la 357 de miliarde de dolari la finalul anului 2021, de patru ori mai mult decât în urmă cu trei ani, conform datelor Morningstar, citate de CNBC.

Foto: Austin Distel/Unsplash

Morningstar urmărește atât fonduri mutuale, cât și fonduri listate. Potrivit sursei citate, anul 2021 a fost unul record în ceea ce privește intrările de capital din această piață. Investitorii au „turnat” anul trecut 69,2 miliarde de dolari în fonduri cu profil ESG, sau fonduri sustenabile.

Aceste fonduri de investiții vin în forme variate, întrucât unele dintre ele vor să promoveze egalitatea de gen sau de rasă, în timp ce altele investesc în energie verde sau evită complet companii implicate în piața combustibililor fosili, companii de tutun sau companii de armament, spre exemplu.

Femeile și investitorii tineri, cu vârste de până în 40 de ani, sunt printre principalele categorii de persoane interesate de investiții cu profil ESG, conform unui sondaj realizat de Cerulli Associates. Circa 34% dintre consultanții financiari au utilizate fondurile cu profil ESG în relația cu clienții în 2021, în creștere de la 32% în 2020, potrivit Financial Planning Association.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.