Enter your keyword

post

Criza solului este o amenințare directă la adresa stabilității climatice și a siguranței alimentare

Criza declanșată de degradarea solului reprezintă o amenințare importantă la adresa stabilității climatice și a siguranței alimentare, în contextul în care Organizația Națiunilor Unite a avertizat că solul este o resursă finită și că inacțiunea va duce la rezultate catastrofale în următorii 60 de ani, potrivit CNBC.

Foto: Glen Carrie/Unsplash

Am identificat 10 amenințări legate de sol în raportul nostru global. (…) Eroziunea solului este principala amenințare pentru că este răspândită la nivel mondial”, a declarat Ronald Vargas, secretar al Global Soil Partnership și ofițer în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Impactul degradării solului ar putea ajunge la o valoare totală de 23.000 de miliarde de dolari până în 2050, reprezentând pierderi inclusiv în sectorul agroalimentar global. Mai mult, eroziunea solului ar putea diminua productivitatea recoltelor cu până la 10% în următoarele trei decenii.

Mai mult, degradarea solului aduce amenințări la adresa rezervelor de hrană și apă potabilă, precum și la adresa biodiversității. Totodată, solul are un rol important în limitarea schimbărilor climatice. Solul stochează o cantitate de carbon de trei ori mai mare decât cea din atmosfera Pământului și de patru ori mai mare decât cea din toate plantele și animalele vii la un loc, potrivit Columbia Climate School.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.