fbpx

Enter your keyword

post

Organizația Națiunilor Unite a reușit să obțină un consens pe termen lung cu privire emisiile din industria aviatică

Organizația Națiunilor Unite a reușit să obțină un consens pe termen lung cu privire emisiile din industria aviatică

International Civil Aviation Organization (ICAO), o entitate parte din Organizația Națiunilor Unite, a reușit să obțină un consens internațional prin care industria aviatică își ia angajamentul de a atinge ținta de emisii net zero până în 2050, potrivit The Guardian.

Photo 93375099 © Péter Gudella | Dreamstime.com

Adunarea celor 193 de națiuni membre ICAO are loc odată la la trei ani, iar consensul votat la această întâlnire a fost aplaudat de majoritatea statelor membre, dar a fost considerat un compromis de către mai multe state europene, care ar fi dorit ținte mai ambițioase.

De asemenea, activiștii de mediu au criticat faptul că acest consens nu vine cu o răspundere de natură legală pentru statele membre ICAO.

În cadrul întâlnirii, China a pus la îndoială fezabilitatea unui astfel de obiectiv în lipsa unor dovezi suplimentare în favoarea cauzei. Beijingul a fost susținut de Rusia și Eritrea în aceste declarații, precum și în cele în care a argumentat că țările dezvoltate ar trebui să vină cu ajutor financiar pentru națiunile în curs de dezvoltare, care își formează abia acum industria aviatică. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.