Enter your keyword

post

Amazon comandă camioane electrice de mare tonaj de la Volvo într-un pas mic spre decarbonizarea flotei

Amazon a anunțat că a semnat un acord cu Volvo Trucks prin care producătorul se angajează să livreze 20 de camioane electrice de mare tonaj până la finalul anului, pe care retailerul le va utiliza în cadrul operațiunilor din Germania, potrivit ESG Today.

Photo 206266874 / Amazon © Mariusz Burcz | Dreamstime.com

Decarbonizarea flotei face parte din strategia Amazon pentru net zero la nivel operațional până în anul 2040, iar compania a anunțat mai multe investiții în camioane de livrări electrice pe segmentul last-mile.

Momentul acestei comenzi către Volvo marchează o tranziție importantă, pentru că așa-numitele livrări middle-mile sunt un segment din piața de logistică și transporturi care depinde de cele mai multe ori de camioane de mare tonaj, ceea ce a fost mai dificil de adresat până acum pe piața vehiculelor electrice.

Operăm unul dintre cele mai accelerate programe de electrificare a flotei din istoria transportului comercial și vom continua să investim și să inovăm pentru a decarboniza și a livra colete cu zero emisii pentru clienții noștri”, a declarat Andreas Marschner, vicepreședinte pentru Servicii de Transport pe Europa în cadrul Amazon. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.