fbpx

Enter your keyword

post

Experții spun că animalele, copacii și râurile ar trebui să aibă drepturi legale

Experții spun că animalele, copacii și râurile ar trebui să aibă drepturi legale

Animalele, copacii sau râurile ar trebui să beneficieze de drepturi și protecție legală dacă omenirea vrea să oprească efectele crizei climatice și pierderile masive la capitolul biodiversitate, atrag atenția autorii unui studiu denumit „Law in the Emerging Bio Age”, citat de The Guardian.

Photo 118858506 © Ondřej Prosický | Dreamstime.com

Practic, autorii argumentează că este absolut necesar ca țările lumii să dezvolte un cadru legal care să guverneze modul în care oamenii interacționează cu mediul înconjurător și cu biotehnologia.

Spre exemplu, Ecuador și Bolivia sunt două dintre țările care au implementat drepturi pentru mediul înconjurător, iar în acest moment există o campanie prin care se promovează includerea „ecociderii” pe lista faptelor care pot fi pedepsite prin intermediul legii la nivel internațional.

Este din ce în ce mai clar că trebuie să procedăm foarte diferit dacă vrem o planetă pe care să trăiască și copiii noștri cu plăcere, să poată supraviețui, deci vedem o tendință în creștere. Se întâmplă destul de repede? Probabil că nu, de aceea este important să discutăm mai mult despre asta”, a declarat dr. Wendy Schultz, co-autor al studiului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.