Enter your keyword

post

Marile branduri din industria de fashion renunță temporar la utilizarea unui cunoscut indice de sustenabilitate, pe fondul unor acuzații de greenwashing

Mai multe branduri cunoscute de fashion au anunțat că renunță temporar la utilizarea unui instrument care determină sustenabilitatea articolelor de îmbrăcăminte, după ce acesta a fost descris drept „greenwashing”, potrivit The Guardian.

Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Spre exemplu, clienții H&M puteau accesa până acum website-ul companiei pentru a verifica impactul de mediu al 655 de articole vestimentare, în conformitate cu Higg Materials Sustainability Index (MSI) – o suită de instrumente lansată anul trecut de o alianță globală non-profit cunoscută drept Sustainable Apparel Coalition (SAC).

SAC a anunțat că oprește temporar acest instrument după ce autoritatea norvegiană pentru protecția consumatorului (NCA) a avertizat H&M Group să nu utilizeze indicele Higg pentru a-și dovedi ambițiile de sustenabilitate. Dacă firma alege să folosească în continuare acest instrument pentru a se promova drept sustenabilă, ar putea risca să fie amendată.

Norvegienii nu au analizat specific afirmațiile H&M bazate pe indicele Higg, dar le-au analizat pe cele ale companiei Norrona, unde au descoperit că datele sunt înșelătoare și incorecte.

Pe lângă H&M și Norrona, instrumentul lansat de SAC este utilizat de circa 250 de companii, printre care Nike, Primark, Walmart, Boohoo, Amazon sau Tommy Hilfiger.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.