Enter your keyword

post

Compania OMV Petrom vrea să ajungă la operațiuni cu emisii de carbon net zero până în 2050

Compania de energie OMV Petrom vrea să ajungă la emisii de carbon net zero din operațiuni până în anul 2050, conform informațiilor publicate în cel mai recent raport de sustenabilitate al companiei.

Foto: OMV Petrom

2021 a fost un an în care pandemia de COVID-19 a continuat să perturbe vieți, societăți și industrii. Preocupările legate de securitatea aprovizionării cu energie au devenit, de asemenea, mai reale ca niciodată, evidențiind încă o dată necesitatea unui sector puternic și diversificat. Pentru noi, la OMV Petrom, anul trecut a fost unul important, odată cu lansarea Strategiei noastre pentru 2030. Pornim pe o cale ambițioasă de transformare pentru un viitor cu emisii mai reduse de carbon, cu sustenabilitatea integrată pe deplin în planurile noastre de afaceri”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Sustenabilitatea este parte integrantă a Strategiei 2030 a OMV Petrom, potrivit sursei citate. Aceasta urmărește transformarea companiei pentru a contribui la obiectivele de decarbonizare.  Pentru implementarea strategiei, compania va investi aproximativ 11 miliarde de euro până în 2030, din care 3.7 miliarde de euro vor fi investiți în energie cu emisii scăzute și zero de carbon.

Strategia 2030 trasează și calea către neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon din operațiuni până în 2050. Compania vizează reducerea cu 30% a emisiilor de carbon din operațiunile proprii până în 2030, față de 2019. Prin investițiile susținute din ultimii ani, intensitatea emisiilor de carbon din operațiunilor companiei a scăzut cu 11% în 2021 față de 2019.

OMV Petrom spune că se clasează în top 3% producători de petrol și gaze din lume în evaluările de risc ESG ale Sustainalytics. Totodată, compania a alocat 11 milioane de euro în 2021 pentru proiecte sociale, potrivit informațiilor oferite de companie.  

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.