Enter your keyword

post

Hope and Homes for Children spune #SuntAici pentru copiii din Ucraina

În vremuri de pace, Hope and Homes for Children se îngrijea de copiii vulnerabili din România. Acum, se îngrijesc și de copiii care fug de război.

Ce se întâmplă zilele acestea în Ucraina pare rupt din cel mai îngrozitor coșmar. Pe cât de șocant, de incredibil, de atroce pare totul, pe atât e nevoie de ajutor. În centrele de plasament din Ucraina se află aproximativ 100.000 de copii. O parte din acești copii au ajuns deja în România, mulți alții vor ajunge în săptămânile următoare.

Prioritatea Hope and Homes for Children în această perioadă sunt copiii care sosesc din orfelinatele din Ucraina: pregătirea centrelor în care sunt găzduiți (cu paturi, saltele, plăpumi, perne, lenjerie), asigurarea hranei, a produselor de primă necesitate, suport medical și psihologic.

Tot în această perioadă, Fundația susține centrele de primire ale refugiaților ucraineni (până acum în sector 3, București, în Iași și în Sighetu Marmației) cu paturi, saltele, lenjerii, plăpumi, oferă zilnic mese calde, asigură permanența la granițe în centrele Blue Dot la Siret și la Sighet – fiind  în permanent contact cu autoritățile care gestionează primirea refugiaților și contribuind cu orice este necesar: medicamente saci de dormit, textile, hrană caldă, îmbrăcăminte, igienico-sanitare, transport sau consiliere psihologică; plătește cazări și transport în afara României; a trimis peste graniță, prin vama Sighet, medicamente și consumabile medicale + saltele, saci de dormit, etc în valoare de peste 15.000 Euro.

Până în prezent au răspuns apelului Hope and Homes for Children: Alliance Healthcare, Banca Transilvania, DHSBABY SRL, Euroins, Fokker Engineering, Fondation Think Human, Fondation de France, Fundația Carl von Linde, JYSK România, Klintensiv, LPP România, NN, RSM, SOS Security SRL, TDCX, Webhelp România, precum și alte zeci de companii și sute de donatori, persoane fizice.

Aflați mai multe despre cum puteți contribui, aici.