Enter your keyword

post

Ai un echipament electric stricat? Predă-l spre reciclare și participă la tombola ECOTIC!

ECOTIC lansează o tombolă dedicată persoanelor care solicită, în lunile martie aprilie și mai ridicarea de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase, prin numărul de call center 021 9641. Numărul unic poate fi apelat pentru a afla cea mai potrivită metodă de predare a deșeurilor electrice și electronice. 

Această  inițiativă face parte din campania “Orașe Curate”, derulată în 10 orașe și 8 comune din țară.

Pentru a încuraja inițiativa de colectare-reciclare, organizatorii oferă PREMII. Fiecare campanie în parte are mecanismul propriu, detalii sunt disponibile aici.

Cum pot fi predate deșeurile electrice?

Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționați un echipament nou puteți preda echipamentul similar vechi.

Predarea la punctele de colectare dedicate: se găsesc la tot pasul puncte de colectare a deșeurilor electrice, în special în magazinele tip retail.  Puteți găsi harta cu punctele de colectare ECOTIC aici.

Preluarea de la domiciliu: ECOTIC asigură preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase. Pentru a veni în sprijinul cât mai multor cetățeni, ECOTIC și-a extins în 2021 serviciul de preluare de la domiciliu. În momentul de față, ECOTIC acoperă aproape întreg teritoriul României. Cantitatea minimă acceptată per comandă este de 50 kg.

Persoanele care vor plasa comenzi de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase (exemplu: mașină de spălat și/sau frigider și/sau a mai multe deșeuri electrice care depășesc 50 kg), pot participa la  tombola care are drept premiu un Televizor LED Crystal Ultra HD SAMSUNG, 4K Smart 43AU7172, HDR, 108 cm.

Predarea spre reciclare a electronicelor uzate ar trebui să se facă doar către colectorii autorizați sau la punctele de colectare specializate și nu către colectorii informali de fier vechi. Acest aspect este inclus în reglementările emise de autoritățile de mediu.

Mai multe detalii despre campanie aici, iar regulamentul poate fi consultat  aici.

Pentru a afla mai multe detalii despre următoarele campanii Orașe Curate și Comune Curate, accesați linkurile dedicate din lista de mai jos: