fbpx

Enter your keyword

post

Hidroelectrica investește 3,3 mil. lei pentru a moderniza stațiile de la centrala Tismana Subteran

Hidroelectrica investește 3,3 mil. lei pentru a moderniza stațiile de la centrala Tismana Subteran

Producătorul de energie Hidroelectrica a lansat proiectul pentru modernizarea stațiilor de 110 kV și 0,4 kV Bloc Tehnic CHE Tismana Subteran, potrivit unui comunicat de presă. Conform informațiilor Transelectrica, energia hidro reprezintă peste 22% din mixul energetic al României.

Matt Paul Catalano/Unsplash

Contractul pentru acest proiect are o valoare de peste 3,35 mil. lei și a fost atribuit unei asocieri formate din companiile Comrando și Enevo Group, în urma unei proceduri de achiziție publică.

Proiectul constă în implementarea unor soluții tehnologice mai noi pentru a crește siguranța în exploatare, precum și gradul de fiabilitate al echipamentelor. Acesta va reprezenta începutul unui nou ciclu de viață pentru obiectivele vizate în cadrul proiectului.

Echipamentele pentru care vom începe lucrările de modernizare au fost pus în functiune în urmă cu cca. 40 de ani, astfel că nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei românești a acelor vremuri. În plus, încă de la punerea în exploatare, acestea au prezentat o serie de deficiențe care au presupus efectuarea de lucrări de reparații frecvente”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.