Enter your keyword

post

IFC acordă o finanțare „verde” în valoare de 85 de milioane de euro pentru grupul imobiliar Globalworth

Grupul imobiliar Globalworth a obținut o finanțare „verde” în valoare de 85 de milioane de euro de la IFC, organizație soră a Băncii Mondiale, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Omar Flores/Unsplash

Concret, împrumutul a fost acordat de către IFC filialei Globalworth Holdings Cyprus Limited, deţinută în totalitate de Globalworth Real Estate Limited (GREIL). Obiectivul finanțării ține de promovarea și extinderea proiectelor verzi în piața locală, ceea ce aduce un sprijin în drumul spre atingerea obiectivelor climatice.

Globalworth este cel mai mare proprietar de birouri din România, iar finanțarea de la IFC va ajuta poziția de lichiditate și ambițiile de mediu ale dezvoltatorului, care își propune ca întreg portofoliul său să fie format din clădiri verzi. Astăzi, circa 90% din portofoliul Globalworth este reprezentat de clădiri prietenoase cu mediul.

Strategia IFC în România se axează pe promovarea unei dezvoltări verzi, reziliente şi incluzive“, a explicat Ary Naim, director regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.