Enter your keyword

post

Grupul Mercedes-Benz a vândut cu 61% mai multe autoutilitare electrice în al doilea trimestru

Grupul Mercedes-Benz a înregistrat o creștere de 61% a vânzărilor în segmentul autoutilitarelor electrice, cu aproximativ 3.900 de modele livrate către utilizatori, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Mercedes-Benz

Numărul de autoutilitare compacte electrice eSprinter și eVito s-a dublat (97%), ajungând la aproximativ 3.100 de unități vândute. Cu toate acestea, în segmentul MPV-urilor medii de uz privat, vânzările de EQV au scăzut cu 4% din aprilie până în iunie.

Divizia Mercedes-Benz Vans a anunțat că și-a întărit poziția de furnizor de top pe segmentul autovehiculelor comerciale ușoare electrice în al doilea trimestru al anului 2022 și își va extinde portofoliul de produse cu alte modele electrice pe segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni.

În ciuda fluctuațiilor aprovizionării cu semiconductori, vânzările s-au menținut la nivelul anului precedent și în trimestrul al doilea al anului 2022, cu 100.000 de unități vândute în total la nivel mondial (-2%). Din aprilie până în iunie, 83.900 de autovehicule comerciale din gamele (e)Sprinter, (e)Vito, (e)Vito Tourer și Citan au fost livrate către utilizatori. În SUA, vânzările Sprinter și Metris (Vito) aproape s-au dublat, cu aproximativ 19.700 unități vândute (+ 96%), marcând vânzări trimestriale record, au transmis reprezentanții companiei. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.