Enter your keyword

post

Efectele celei mai mari economii din lume: Emisiile cu efect de seră ale SUA au provocat daune de aproape 2.000 de miliarde de dolari asupra altor țări

Emisiile de gaze cu efect de seră ale Statelor Unite au provocat daune de peste 1.900 de miliarde de dolari asupra altor țări, conform unei analize care aduce în premieră informații cu privire la impactul țărilor în criza climatică, citată de The Guardian.

Foto: Chris LeBoutillier/Unsplash

Volumele imense de gaze cu efect de seră emise de SUA în ultimii 30 de ani, cel mai mare poluator din punct de vedere istoric, a afectat în principal țările mai sărace, care se confruntă cu valuri de căldură, recolte agricole deteriorate, precum și alte consecințe.

Astfel, SUA a avut până acum un impact istoric mai mare decât China, țară care a devenit astăzi principalul poluator al lumii. Aceste țări sunt urmate de Rusia, India și Brazilia. Aceste cinci țări au cauzat un impact cumulat de circa 6.000 de miliarde de dolari la nivel global în ultimii 30 de ani.

Este un nivel imens. (…) Nu este surprinzător că SUA și China sunt la vârful acestei liste, dar numerele sunt foarte sumbre. Pentru prima dată, putem arăta răul pe care îl poate produce o țară prin emisiile sale” a notat Chris Callahan, cercetător în cadrul Universității Dartmouth și autor principal al studiului. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.