Enter your keyword

post

Compania farmaceutică Zentiva a sprijinit plantarea a 20.000 de copaci pentru reîmpădurirea a 5 hectare defrișate în Munții Făgăraș

Producătorul de medicamente Zentiva România a anunțat că a sprijinit o acțiune de reîmpădurire, în urma căruia au fost plantați 20.000 de copaci pentru a înlocui cinci hectare de pădure cândva defrișată, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Zentiva România

Compania a început în 2019 acțiunea de reîmpădurire. Plantarea s-a desfășurat anul acesta în zona Dobrogeanu, o zonă afectată de tăieri la ras și incendii care este introdusă într-o acțiune amplă de intervenție și reabilitare de către Fundația Conservation Carpathia, conform informațiilor oferite.

Zentiva spune că-și va menține angajamentul pentru mediu prin acțiuni de reabilitate a zonelor defrișate; anul acesta a ajuns la 47.000 de arbori plantați în ariile vulnerabile din Munții Făgăraș. Cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia a plantat până acum o pepinieră diversă de puieți considerați fără valoare comercială, dar foarte importanți pentru biodiversitate – fag, brad, molid, paltin, ulm și scoruș.

Dacă este să gândim matematic, o nouă pădure, de la stadiul de sămânță până când este suficient de puternică să se descurce singură are nevoie de lucrări timp de minim 7 ani. Doi-trei ani pentru creșterea puietului și alți 4-5 ani de îngrijire în munte, post plantare. Nu plantăm orice fel de arbori, pentru că nu avem un interes economic, scopul este să creăm o nouă pădure naturală, mai rezistentă la impactul schimbărilor climatice și la atacurile dăunătorilor. În 10 ani de reconstrucție ecologică Fundația Conservation Carpathia a plantat fag, molid, brad, anin, frasin, ulm, paltin, scoruș sau tisa. Susținerea partenerilor noștri ne permite să ne îndeplinim misiunea de a vedea reparate dezastre ecologice din trecut, în munții Făgăraș” a declarat Mihai Zotta, director conservare Fundația Conservation Carpathia.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.