Compania farmaceutică Zentiva a sprijinit plantarea a 20.000 de copaci pentru reîmpădurirea a 5 hectare defrișate în Munții Făgăraș
Producătorul de medicamente Zentiva România a anunțat că a sprijinit o acțiune de reîmpădurire, în urma căruia au fost plantați 20.000 de copaci pentru a înlocui cinci hectare de pădure cândva defrișată, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Zentiva România
Compania a început în 2019 acțiunea de reîmpădurire. Plantarea s-a desfășurat anul acesta în zona Dobrogeanu, o zonă afectată de tăieri la ras și incendii care este introdusă într-o acțiune amplă de intervenție și reabilitare de către Fundația Conservation Carpathia, conform informațiilor oferite.
Zentiva spune că-și va menține angajamentul pentru mediu prin acțiuni de reabilitate a zonelor defrișate; anul acesta a ajuns la 47.000 de arbori plantați în ariile vulnerabile din Munții Făgăraș. Cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia a plantat până acum o pepinieră diversă de puieți considerați fără valoare comercială, dar foarte importanți pentru biodiversitate – fag, brad, molid, paltin, ulm și scoruș.
„Dacă este să gândim matematic, o nouă pădure, de la stadiul de sămânță până când este suficient de puternică să se descurce singură are nevoie de lucrări timp de minim 7 ani. Doi-trei ani pentru creșterea puietului și alți 4-5 ani de îngrijire în munte, post plantare. Nu plantăm orice fel de arbori, pentru că nu avem un interes economic, scopul este să creăm o nouă pădure naturală, mai rezistentă la impactul schimbărilor climatice și la atacurile dăunătorilor. În 10 ani de reconstrucție ecologică Fundația Conservation Carpathia a plantat fag, molid, brad, anin, frasin, ulm, paltin, scoruș sau tisa. Susținerea partenerilor noștri ne permite să ne îndeplinim misiunea de a vedea reparate dezastre ecologice din trecut, în munții Făgăraș” a declarat Mihai Zotta, director conservare Fundația Conservation Carpathia.
No Comments