Enter your keyword

post

Federația Fundațiile Comunitare din România organizează o serie de workshop-uri dedicate Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Cu sprijinul European Community Foundations Initiative (ECFI), Federația Fundațiile Comunitare din România organizează o serie de workshop-uri privind cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în perioada aprilie-mai.

Obiectivele principale din spatele acestor sesiuni este de a apropia Fundațiile comunitare de ODD-uri, de a contribui la întelegerea relevanței activităților acestora în proiecte, misiuni, strategii, față de cadrul ODD, de a explora modalități prin care fundațiile pot integra acest cadru în activitatea lor zilnică cu comunitățile, dar și valoarea adăugată pe care ODD-urile poate să o aducă în munca acestora. Un alt rol este acela de a oferi acces la resurse de sprijin pe care atât Fundațiile, cât și Federația să le poată explora pe termen scurt și mediu.


La prima sesiune, din 20 aprilie, a participat James Magowan, director coordinator la ECFI, susținător al ODD-urilor și explorator a tematicii de sustenabilitate.

La cea de-a doua sesiune, din 27 aprilie, a participat Dragoș Tuță, fondator al Ambasadei Sustenabilității, și Alexandra Maier, Senior Corporate Social Responsibility Specialist, ING Bank România. În intervenția sa, Dragoș a subliniat faptul că pe viitor, finanțările oferite de către companii societății civile ar putea depinde de felul în care organizațiile integrează cadrul ODD în proiectele propuse, iar la nivel de recomandări, a accentuat importanța Fundațiilor comunitare ca potențial mediu de generare a interacțiunii între comunitate și ODD-uri, cu acțiuni țintite mai ales către tineri.

Sesiunea a treia, din 11 mai, îi va găsi pe cei de la Federație și Fundațiile comunitare participante în prezența Ninei Cugler, Președintele Asociației Asistenta si programe pentru dezvoltare durabila – Agenda21, organizație membră în Coaliția România SustenabilăÎn prezentarea ei, Nina va puncta trei aspecte esentiale pentru ca țintele ODD sa fie atinse: parteneriatele cu autoritățile publice locale, investiția în tineri și creșterea gradului de conștientizare al cetățenilor.

Federația Fundațiile Comunitare din România a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel național interesele fundațiilor comunitare din România care adoptă, respectă misiunea, obiectivele, principiile și standardele FFCR. Obiectivele sunt de a cultiva și dezvolta filantropia strategică la nivel local; de a susține actorii interesați să investească în comunitatea lor; de a contribui la crearea unei societăți cu indivizi responsabili social și având comportament filantropic, interesați de dezvoltarea comunității lor și care să promoveze o colaborare echilibrată, respectuoasă și în beneficiu mutual între persoane, sectorul non-profit, mediul de afaceri și instituțiile publice.  Federația susține 19 fundații comunitare însumând peste 7000 de proiecte și 35 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent mai bine de 52% din populația României are acces la o fundație comunitară și rețeaua este în continuă creștere.

Mai mult informații sunt disponibile aici: https://ffcr.ro/.