Enter your keyword

post

ESMA lansează un ghid european pentru criterii comune în supravegherea fondurilor de investiții sustenabile, un instrument pentru lupta cu greenwashing-ul

ESMA, autoritatea europeană de supraveghere financiară, a anunțat lansarea unui ghid de criterii de reglementare menit să alinieze supravegherea fondurilor de investiții axate pe sustenabilitate, potrivit ESG Today.

Foto: Frank Busch/Unsplash

Ghidul orientativ include o serie de propuneri pentru autoritățile naționale din statele membre cu privire la numele pe care și le asumă aceste fonduri și la modul în care se promovează. Totodată, vizează integrarea riscurilor de sustenabilitate în portofoliile și în practicile de management al riscului aplicate de aceste fonduri.

Inițiativa ESMA vine în contextul în care Uniunea Europeană începe implementarea regulilor aliniate cu Taxonomia UE și cu setul de reglementări cunoscut drept SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation), acestea fiind elemente cheie în planul european de acțiune cu privire la finanțarea dezvoltării sustenabile.

ESMA a declarat că noul ghid va „ajuta în lupta cu greenwashing-ul prin stabilirea unor criterii comune de supraveghere” pe care autoritățile naționale din statele membre le pot utiliza pentru a supraveghea fondurile de investiții care se asociază cu ideea de sustenabilitate.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.