Enter your keyword

post

Algele, o sursă sustenabilă de hrană pentru viitor? Estimările arată că 2% din totalul algelor din lume ar putea hrăni 12 miliarde de persoane

Vincent Doumeizel, consilier la Națiunile Unite pe probleme alimentare, crede că algele ar putea deveni o sursă sustenabilă de hrană pentru întreaga planetă, precum și un răspuns la criza climatică sau la foametea mondială, potrivit The Guardian.

Foto: Ben Wicks/Unsplash

Toate cele aproximativ 12.000 de specii de alge descoperite până acum sunt comestibile, spune Doumeizel, care a scris și o carte denumită The Seaweed Revolution.

Publicația britanică notează că multe dintre speciile de alge sunt atât de nutritive încât studiile arată că doar 2% din totalul algelor marine ar fi un procent suficient pentru a hrăni 12 miliarde de persoane, fără a utiliza resurse animale sau vegetale.

Spre deosebire de alte plante, algele își păstrează valorile nutritive și dacă sunt deschidratate. Totodată, algele elimină mai puțin dioxid de carbon decât plantele terestre.

În contextul în care vor fi mereu oameni care vor dori să mănânce carne, Doumeizel spune că algele pot fi utilizate și în industria nutrețurilor, devenind astfel hrană și pentru animale.

El a adăugat că există potențial pentru inovare în această direcție, însă cei care fac pionierat în domeniu sunt în diferite colțuri ale lumii și nu lucrează neapărat împreună, ca o industrie. Mai mult, există și bariera gustului, întrucât consumatorii nu apreciază neapărat gustul de alge. Totuși, Vincent Doumeizel crede că se poate lucra la acest aspect.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.